Kustošija nadjačala Vrbovec 2:0

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

KUSTOŠIJA – VRBOVEC 2 : 0

ZAGREB, Igralište s umjetnom travom NK Prečko. Gledatelja 50.

Sudac: Ivor Firm. Pomoćnici: Valentino Tomić i Hrvoje Radić (svi iz Zagreba).

STRIJECI:1:0Šaronja (35), 2:0 Šušković-Jakopec(55).

KUSTOŠIJA: Jerolim, Rojka, Ravlić, Budić, Katunarić, Pavković, Nikpalj, Vukelić, Algoul, Janušić, Šaronja. Još su igrali: Šušković, Smoljo, Šimunć, Gogić, Dunić, Lagundžić, Kiš, Šušković-Jakopec, Jurčec, Ivanković.

Trener: Roy Ferenčina.

VRBOVEC: Zrinščak, G. Tolić, M. Tolić, Krizmanić, Tomas, Ćosić, D. Colarić, Frigan, Nakić, Babić, Slišković. Još su igrali: K. Colarić, Boroša, Lovrić, Bubnjar, Škaro, Trošić.

Trener:Dražen Biškup.

Drugoligaš Kustošija je ostvarila pobjedu nad trećeligašem Vrbovec iskoristivši pogreške gostujuće momčadi, koja je ipak u konačnici ostavila solidan dojam.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj i izjednačenoj igri u kojoj su za nijansu više domaći nogometaši imali inicijativu. Prvi ozbiljan udarac uputio je u 24. minuti Nikpalj s 20 m, ali je lopta završila pored lijeve vratnice. Vrbovec je uzvratio u 28. minuti preko Sliškovića koji je s 20-tak m snažno opalio po lopti koja je prohujala iznad prečke. Babić je izveo u 31. minuti slobodni udarac s lijeve strane s 20 m, ali je lopta završila pored desne vratnice. Lijepu gostujuću akciju završio je Domagoj Colarić udarcem s 18 m kojeg je spretno obranio Jerolimov. Kustošija je stigla do rezultatske prednosti u 35. minuti, Pavković je asistirao Šaronji koji je 10 m pogodio gostujuću mrežu. Opasan domaći napad u 37. minuti završio je Algoul šutom s 10 m kojeg je krajnjim naporom obranio Zrinščak.

U drugom poluvremenu Kustošija je diktirala ritam igre dok se Vrbovec orijentirao na kontranapade. Domaćin je povećao vodstvo u 55. minuti. Dunić je izveo korner s desne strane, a Šušković-Jakopec je glavom postigao zgoditak. Brzi domaći kontranapad u 59. minuti završio je Jurčec s ruba kaznenog prostora koji je uzdrmao prečku. Veliku prigodu za smanjenjem rezultata imao je Boroša u 76. minuti, ali je njegov udarac s 10 m obranio Šušković. Udarac Frigana u 80. minuti s 20 m završio je iznad domaćeg gola.

Iako su Vrbovčani doživjeli poraz nisu razočarali svojim pristupom i odnosom prema igri jer iskazali angažiranost, borbenost i zalaganje, ali ovaj puta nisu u svojim redovima imali precizne napadače. Zbog povrede u 64. minuti igru je napustio Dino Tomas pa se sa zebnjom u Vrbovcu očekuje nalaz i informacije o težini ozljede. Naime, Tomas se u ova tri pripremna ogleda isticao svojom igrom i podizao kvalitetu momčadi pa bi njegovo duže izbivanje sa zelenih terena bio veliki hendikep za Vrbovec. Zagrebačka sudačka trojka na čelu sa sucem Firmom je vrlo dobro sudila i imala kontrolu nad utakmicom.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime