Kupa u derbiju nadjačala Lonju

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 12. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – KUPA 1 : 2 

LONJICA

Igralište NK Lonje. Bez gledatelja.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Hrvoje Tišljar (Križ) i Danijel Gašpar (Peskovec).

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec)

STRIJELCI: 0:1 Ruklić (18), 1:1 Barišić (29), 1:2 Bašić (54).

LONJA: Mandić6,5Forgač 6,5, Pavlić 6,5,(od 71. Dokuš – ), Oroz6,5, Delija 6,5, Ivoš7,Pavić 6,5, Barišić 7, Solarić 6,5, Kobaš 6,5, (od 75. Blažević -), Simonović5.

Trener: Filip Oroz 6,5.

KUPA: Kušević 6,5, M. Petković 7, Kostadin 7, Ruklić 7,5, Vranešić 7, Poturica 7 (od 46. Bašić 7,5), I. Petković 7,5,  Blažinčić 7, (od 78. Grahovac -), Šandor 7,5, Brajković 7,5, Klasnić 6.

Trener: Miroslav Lukinić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Jurica Ruklić.

CRVENI KARTONI: Mario Simonović (62), Leon Klasnić (62)

Zaostala utakmica iz 12. kola između Lonje i Kupe protekla je u bespoštednoj i požrtvovnoj borbi u kojoj su gosti iz Pokupskog odnijeli sva tri boda iz Lonjice. Prva velika šansa za Kupu zbila se u 5. minuti kada je Blažinčić sam krenuo prema vrataru Mandiću, ali je njegov udarac s 16 m završio iznad domaćih vrata. Domaćin je uzvratio u 13. minuti. Solarić je izveo korner s desne strane, Ivoš tukao s 12 m, a gosti izbacuju loptu s gol crte. Gosti su poveli u 18. minuti iz jedne naizgled bezopasne akcije. Odbijenu loptu na 18 m primio je Ruklić koji je potom preciznim udarcem pogodio u desni donji kut vratara Mandića. Domaćin se vraća u utakmicu u 29. minuti. Ivoš je izveo korner s lijeve strane, a najviši u skoku bio je Barišić koji glavom zabija gol.

Kupa je bolje krenula u drugom poluvremenu i po drugi puta došla u vodstvo u 54. minuti. Bašić je probio po desnoj strani i potom s 11 m zatresao domaću mrežu. U 57. minuti Brajković puca s desne strane s 15 m, ali Mandić je siguran u intervenciji. Ponovo je Brajković okušao udarac u 60. minuti s 16 m koji je završio iznad domaćih vrata. Blažinčić nije iskoristio pogrešku domaće obrane u 68. minuti kada je sam izbio vratara Mandića, ali je njegov šut s 15 m završio pored desne vratnice. Nova gostujuća prijetnja bila je u 72. minuti kada je Šandor predriblao dva domaća igrača na lijevoj strani, ali njegov udarac s 14 m prohujao uz lijevu vratnicu. Lijepa domaća akcija koju je kreirao Barišić u 82. minuti završila je loptom do Oroza koji ju prosljeđuje do Kobaša, ali njegov udarac s 7 m završava u gostujućem bloku. U samoj završniciLonjičani vrše pritisak, ali je beskompromisna gostujuća obrana odoljela svim napadima,pa je na kraju Kupa u derbiju sasvim zasluženo pobijedila Lonju.

Sudac Spudić imao je vrlo tešku utakmicu za suđenje jer se igrači obiju ekipa nisu štedjeli pa je podijelio 5 opomena Lonji, 6 opomena Kupi i imao po jedno isključenje na obje strane. Oslabljeni sastav Lonje dao je svoj maksimum, ali je Kupa igrala kvalitetnije, čvršće i brže te nametala ritam utakmice, koja je ovom pobjedom ponovo zasjela na vrh I. ŽNL Istok.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime