Kupa i Mladost u mrtvoj utrci – Dubrava nastavlja s domaćim pobjedama

0
Komunalac add

U 27. kolu I. ŽNL Istok Kupa i Mladost bilježe pobjede u utrci za naslov pa će se najvjerojatnije prvak saznati tek u zadnjem kolu. Opet blijedi rezultati vrbovečkih klubova jer su Lonja i Gaj doživjeli visoke poraze u Pokupskom i Kobiliću. Jedino je obraz vrbovečkih klubova spasila Dubrava domaćom pobjedom, dok je trener Dražen Fulir s Banom Jelačićem osvojio bod na neugodnom gostovanju u Velikoj Buni.

Dubrava je neosvojiva tvrđava u proljetnom dijelu pa je nastavila s tradicijom pobjeda u  lijepoj i kvalitetnoj utakmici na kojoj je bilo rezultatskih preokreta. Domaćin je poveo u 20. minuti preko Milana Suše, a ubrzo potom je izjednačio Tomislav Jakovljević u 25. minuti. Dinamo Hidrel je napravio preokret u 30. minuti pogotkom Filipa Đuksija u 30. minuti. Dubravci su poravnali rezultat u 50. minuti jer je gostujuću mrežu pogodio Antonio Kovačević. U neizvjesnoj i dramatičnoj završnici Dubrava je ponovo stekla prednost preko iskusnog Gorana Grgića u 84. minuti, a pobjedu domaćina 4:2 potvrdio je Matija Korenić u 90. minuti. Ovom pobjedom se Dubrava definitivno približila zlatnoj sredini i dokazala da je ugodno iznenađenje proljetnog dijela. Tako su se potvrdile, odnosno ostvarile najave bivšeg trenera Alana Habuzina uoči proljetnog dijela sezone 2020./21.

Banovčani su se iz Velike Bune vratili s bodom jer su odigrali s Bunom 1:1. Ban Jelačić je poveo preko svojeg najboljeg strijelca Saše Uremovića u 29. minuti. Domaćin je izjednačio rezultat u 61. minuti, a strijelac je bio Stjepan Cavrić.

Prvoplasirana Kupa je nemilosrdno napunila mrežu Lonje koju je pogađala sedam puta te tako još više učvrstila svoje samopouzdanje uoči tri zadnja kola. Domaćin je sve riješio u prvih 20 minuta jer je već tada vodio rezultatom 4:0. Junak utakmice bio je četverostruki strijelac Josip Brajković koji je postizao pogotke u 12., 20, 70. i 76. minuti, a još su golove za Kupu zabijali: Kristijan Blažinčić u 3. i 8. minuti te Ivan Šandor u 85. minuti. Za Lonju je počasni zgoditak postigao Andrija Barišić u 73. minuti.

Gaj je doživio uvjerljivi poraz u Kobiliću u kojem su nogometaši Vatrogasca potpuno slomili goste u drugom poluvremenu. Domaćin je poveo u 39. minuti pogotkom Vjekoslava Ćavara krajem prvog poluvremena u 39. minuti. Na početku drugog poluvremena Antonio Ivkić povećao je vodstvo u 48. minuti. Sve su dvojbe u vezi pitanja pobjednika bile otklonjene u 56. minuti kada je Ivan Kontić povećao rezultatsku domaću prednost na 3:0. Poslije su gostujuću mrežu još tresli: Ćavar (69), Josip Grilec (74 11m) i Toni Štefner (89) pa je domaćin zabilježio pobjedu 6:0.

Ostali rezultati: Kloštar – Posavec 2:1 i Mladost – Milka Trnina 3:0, a Meštrica i Ostrna su bili slobodni.

Poredak: 1. Kupa 55, 2. Mladost 53, 3. Meštrica 47, 4. Kloštar 47, 5. Vatrogasac 45, 6. Ban Jelačić 35, 7. Lonja  34, 8. Milka Trnina 33, 9. Dinamo Hidrel 29, 10. Buna 28, 11. Dubrava 26, 12. Gaj 26, 13. Posavec 22, 14. Ostrna 17, 15. Zvekovac 2.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime