Kultura i zabava u ožujku

0
Komunalac add

U ožujku su najavljena brojna događanja u našem gradu. Prve subote u mjesecu maškare preuzimaju vlast u Vrbovcu. 23. Vrbovečki fašnik u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca započinje u 13 sati okupljanjem fašničkih skupina kod Ljetne pozornice. Nakon povorke gradskim ulicama, skupine se vraćaju na pozornicu gdje će se kratko predstaviti, a kulminacija fešte je proglašenje najljepših maski i spaljivanje Fašnika, glavnog krivca za sve loše što nam se dogodilo u protekoj godini, planirano oko 16 sati. Vrbovečki mali fašnik zakazan je za utorak, 5. ožujka u 11 sati. Gradskim centrom će prošetati djeca dječjih vrtića Vrbovec i Dobri te učenici I. i II. osnovne škole s uvijek kreativnim i zabavnim maskama.

U četvrtak, 7. ožujka u dvorani Pučkog otvorenog učilišta prigodnim će se programom obilježiti 60. godišnjica smrti župnika Stjepana Pavunića, dok će u vrbovečkoj pošti biti predstavljen i prigodni poštanski žig s njegovim likom.

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta 14. ožujka otvara se izložba majstora hrvatske naive Franje Klopotana „Grafike i litografije“. U dvorani učilišta 18. ožujka gostuje kazalište Hotel Bulić s predstavom za djecu „Šuma Striborova”.

Krajem mjeseca ponovno ćemo se smijati izvrsnim stand up komičarima Studija smijeha, čije su predstave u našem gradu uvijek rasprodane, pa ne sumnjamo da će tako biti i ovoga ožujka.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime