Krenuo biciklistički maraton Vukovar-Knin

0
Komunalac add

Krenuo je biciklistički maraton u čast svih poginulih branitelja – heroja u Domovinskom ratu i u spomen vojno redarstvene akcije „Oluja“. Od 01. do 5. kolovoza održava se biciklistički maraton Vukovar – Knin u organizaciji sedmorice biciklista i logistike. Biciklisti su: Darko Bratelj, Mislav Bikfa, Kristijan Mihaljević, Zlatko Kučinac, Josip Lešić, Miro Brajenović i Igor Karakaš. Općina Dubrava ovim je biciklistima omogućila dresove kao znak podrške maratonu.

Inače, put je dugačak nešto manje od 600 kilometara i staje se na svim mjestima gdje su spomen obilježja hrvatskim braniteljima, pale se svijeće te se na taj način prisjećaju svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Prvi dan vozit će se od Vukovara do Nove Gradiške potom do Siska, Slunja te zadnja relacija Gračac.

Organizatori ističu kako maraton organiziraju povodom Dana pobjede i  domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i od samih početaka se trude povećati broj sudionika te ukazati na važnost bavljenja sportom.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime