Krenule pripreme NK Vrbovca

0
Komunalac add

NK Vrbovec u svojoj povijesti nikada nije krenuo iz gore pozicije u pripreme za očuvanje trećeligaškog statusa, ali među Upravom, stručnim stožerom i igračima vlada veliki optimizam da su u stanju učiniti “nemoguće”.

Predsjednik Mato Jelić je pred trenerima i okupljenih 20-tak igrača u uvodnim dijelu obraćanja bio i kategoričan: – Naš prioritetni cilj je ostanak u 3. HNL i tome smo se podredili svi u klubu. Da bi taj cilj ostvarili poduzeli smo sve što možemo. Doveli smo dobrog trenera te petoricu igrača za koje očekujemo da će nam biti pojačanja i dovesti do zdrave konkurencije u momčadi. Naše stalno ulaganje u sportsku infrastrukturu na Gradskom stadionu su također dokaz naših ambicija. Svi u klubu ćemo zapeti na najjače da uspijemo izboriti ostanak u 3. HNL. To je primarni i jedini cilj i ja sam siguran da smo mi to kadri ostvariti.

Novi trener Renato Jurčec kratko je naglasio kako je ovo veliki izazov i motivacija u njegovoj trenerskoj karijeri, ali i za klub. – Da bi postigli ostanak u 3. HNL moramo svi zajedno prijeći granice svojih mogućnosti. Očekuju nas izazovne pripreme s obzirom na još uvijek prisutnu epidemiju koronavirusa i stoga tražim maksimalnu sportsku disciplinu, odricanje, zalaganje, odgovornost i zajedništvo. Vjerujem da igrači mogu osvojiti 30-tak bodova što nam neće biti lako. Vrbovec zaslužuje po tradiciji, rezultatima i po sportskoj infrastrukturi da ostane u trećeligaškom društvu i ja ću učiniti sve što je u mojim mogućnostima da to i ostvarimo – rekao je Jurčec.

Vrbovcu su u zimskom prijelaznom roku pristupili: stoper Martin Krizmanić (Trnje, Zagreb), zadnji vezni Dino Tomas (Zmaj, Makarska), vratar Dražen Bilić (Dugo Selo), stoper Lovro Novokmet (Sesvetski Kraljevec) i povratnik vezni igrač Filip Busija (Tehnika, Koprivnica). Dakako, klub je u pregovorima s još nekoliko igrača, a da li će biti još pojačanja znat će se za nekoliko dana. Pored navedenih na prozivci su bili: kapetan Filip Pluščec, Alen Babić, Antonio Boroša, Alen Bubnjar, braća Domagoj, Josip i Kristijan Colarić, Mario Ćosić, Patrik Hercig, Antonio Režabek, Josip Slišković, Bruno Škaro, braća Gabrijel i Martin Tolić, Goran Trošić i Mihael Zrinščak dok je bio odsutan Mislav Antonio Fugaj. Prvi trening na igralištu s umjetnom travom odradili su trener Renato Jurčec i pomoćnik Igor Ratkajec.

Što se tiče plana odigravanja pripremnih utakmica, već ranije dogovorenu utakmicu za 03.02., prije par dana je iz nepoznatih razloga otkazao Bjelovar s kojim Vrbovec inače već godinama održava vrlo dobre prijateljske odnose. Stoga se Vrbovec našao u teškojsituaciji, ali je u zadnji trenutak dogovorio pripremnu utakmicu u Zagrebu na igralištu NK Studentski grad 02.02. protiv momčadi Sutla-Laduč. Potom se igraju slijedeće utakmice: Vrbovec, 06.02. Vrbovec – Tehničar (Cvetkovec), Zagreb, (igralište NK Studentski grad) 10.02. Vrbovec – Bistra, Vrbovec, 13.02. Vrbovec – Stubica, Zagreb (igralište NK Blato), 16.02. Vrbovec – Ravnice i u Vrbovcu, 20.02. Vrbovec – Zagreb. Naravno, zbog vremenskih uvjeta ili drugih okolnosti moguće su i izmjene mjesta odigravanja navedenih utakmica, ali o tim eventualnim izmjenama Vrbovec će na vrijeme izvijestiti vrbovečku javnost.

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime