Kreću prijave za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Danas od 10 sati počinje zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Ovaj put Fond je osigurao i 90 milijuna kuna više pa je građanima na raspolaganju ukupno 390 milijuna kuna. U Fondu procjenjuju da bi ugovore za sufinanciranje moglo dobiti oko 5 tisuća kućanstava – prenosi HRT.

Ovo je drugi pokušaj otvaranja e-prijava nakon što je onaj sredinom listopada odgođen zbog preopterećenosti sustava. Naime, sustav je pao jer je u kratkom roku podneseno je oko 2 milijuna zahtjeva.

Na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća mogu se prijaviti građani koji su vlasnici ili suvlasnici kuća površine do 600 četvornih metara ili do 3 stambene jedinice, u kojima je više od 50 posto površine namijenjeno stanovanju i koji u njima imaju prebivalište.

Cjelovita energetska obnova kuća lošijih energetskih svojstava sufinancirat će se s do 60 posto bespovratnih sredstava. Ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije bez dodatnih mjera energetske obnove sufinancirat će se s do 40, 60 ili 80 posto, ovisno o lokaciji.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo će moći dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.

Detaljne informacije možete pronaći na linku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime