Kreće provedba projekta “Zaželi” na području Vrbovca i okolnih općina

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec kreće s provedbom 6,5 milijuna vrijednog Programa zapošljavanja žena na području Grada Vrbovca i okolnih općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka.

U sklopu projekta “Zaželi” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, zaposlit će se 33 žene za pružanje pomoći i njege starijim osobama kroz period od 24 mjeseca. Prednost pri zapošljavanju imaju žene starije od 50 godina. Početak rada je 1. listopada 2018. godine.

Uvjet za zapošljavanje je prijava u evidenciji nezaposlenih i maksimalno srednja stručna sprema. Svaka zaposlena žena dobit će na korištenje bicikl za obilazak pet starijih i nemoćnih osoba, a dodatno će im biti osigurana edukacija za njegovateljice i za prerađivačicu začinskog i ljekovitog bilja. Sve dodatne informacije zainteresirani mogu potražiti  u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Ispostavi Vrbovec.

Vrbovečki Crveni križ također poziva sve osobe kojima je potrebna tuđa pomoć i njega da se prijave u Centar za socijalnu skrb. Osnovni uvjet je da su stariji i nemoćni te da im pomoć ne mogu pružiti članovi obitelji i druge osobe koje su po zakonu dužne o njima brinuti. Uvjet je i da ne koriste uslugu pomoći i njege po nekoj drugoj osnovi. Za 180 korisnika osigurane su kućanske i higijenske potrepštine za svaki mjesec provedbe projekta.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime