Uskoro kreće nastavak gradnje nogostupa u Naselju S. Radića

0
Komunalac add

Sve je spremno za nastavak gradnje nogostupa u Naselju Stjepana Radića. Radove vrijedne 1.827.894,69 kuna izvodi Komunalac Vrbovec. Prijašnji je izvođač radove prekinuo krajem protekle godine, za što su Gradu platili penale u iznosu od 150 tisuća kuna, podsjetio je gradonačelnik Denis Kralj. –Poručujemo stanovnicima naselja kako smo obavili sve pripremne radnje za nastavak radova. Trebali smo naime utvrditi do kuda je prvi izvođač stigao te koje su stavke izvršene, a koje nisu, pripremiti troškovnike. Komunalac je dao svoju ponudu koja je prošla naše povjerenstvo za kalkulativne cijene. Sada je sve spremno za potpis ugovora. Budući da sam sada tehnički gradonačelnik taj ugovor se trenutno ne može potpisati, no čim prođu izbori radovi kreću, bez obzira tko bude gradonačelnik, sve je spremno za početak gradnje – naglasio je Kralj.

Direktor Komunalca Vrbovec Mato Jelić rekao je kako će gradilište preuzeti čim se potpišu ugovori. –Zadovoljni smo što napokon imamo građevinsku grupu, iskusne majstore i strojeve kako bi mogli taj posao i odraditi, milijunski poslovi nam ponovno dolaze. Trenutno radimo na adaptaciji igrališta u centru, čim to završimo krećemo s radovima na nogostupu – istaknuo je Jelić.

Gradonačelnik Kralj se osvrnuo i na prometnu situaciju na raskrižju kraj novog trgovačkog centra, na kojem u pravcu centra iz Celina sada nedostaje jedan semafor. –Kontaktirali smo Županijsku upravu za ceste i projektanta, u postupku smo dopune elaborata te ćemo u najkraćem mogućem roku tražiti da se tamo postavi još jedan semafor s lijeve strane da raskrižje bude sigurnije – poručio je Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime