Kreće energetska obnova Gradskog stadiona

0
Komunalac add

Grad Vrbovec potpisao je danas ugovor s izvođačem radova energetske obnove Gradskog stadiona u Vrbovcu. Ugovor su potpisalli gradonačelnik Denis Kralj i direktor tvrtke Pludux art d.o.o. Filip Pluščec.

Ukupna vrijednost radova energetske obnove zgrade stadiona je 2.565.350,00 kuna, a predviđeni radovi obuhvaćaju izvedbu ETICS sustava fasade, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu dijela krovnog pokrova, poda na tlu, rekonstrukciju grijanja prizemlja zgrade, ugradnju centralnog upravljanja instalacijom vode za tuširanje u svlačionicama u prizemlju, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava, prozračivanje te zamjenu rasvjetnih tijela.

Ovo je vrlo važan projekt za naš stadion i za vrbovečki sport, istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj. – Zgrada je u izuzetno lošem stanju, vlaga je velika, voda je uništila prostor, sa zidova pada žbuka, vrlo je važno da se cijeli stadion konzervira s vanjske strane. Ovo je ulaganje u sport, ali i ulaganje u gradsku imovinu jer bi vjerojatno za par godina morali staviti ključ u bravu Gradskog stadiona – rekao je Kralj.

Radovi bi trebali krenuti kroz mjesec dana, istaknuo je Filip Pluščec, direktor tvrtke koja izvodi radove, inače nogometaš NK Vrbovca. – U klubu igram već godinama i zato mi je zadovoljstvo obnoviti ovaj stadion, da sve bolje izgleda i da se navijači i igrači ovdje ugodnije osjećaju. Potrudit ćemo se ovaj posao napraviti kako treba – poručio je Pluščec.

Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.220.033,48 kuna, a ostatak se planira podmiriti sredstvima Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, sredstvima  Zagrebačke županije te iz proračuna Grada Vrbovca. Radovi se moraju izvesti do 30. svibnja 2020. godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime