Kreće 13,7 milijuna kuna vrijedna obnova Srednje škole Vrbovec

0
Komunalac add

Zagrebačkoj županiji odobrena su bespovratna EU sredstva u iznosu od 6,2 milijuna kuna za energetsku obnovu Srednje škole Vrbovec. Za vrbovečku školu županija je osigurala preostalih 7,5 milijuna kuna, a početak radova na ovoj ukupno 13,7 milijuna kuna vrijednoj investiciji očekuje se početkom lipnja.

Projekt energetske obnove SŠ Vrbovec sadržava kombinaciju građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova, koji će rezultirati korištenjem obnovljivih izvora energije i velikim uštedama energenata uz optimalno ulaganje. Uz ostvarene financijske koristi uštedom energenata, smanjenje emisija CO2, omogućit će se kvalitetnije provođenje djelatnosti odgoja i obrazovanja, povećat će se kvaliteta boravka učenicima, djelatnicima i
ostalim korisnicima te značajno doprinijeti očuvanju okoliša smanjenjem  štetnih stakleničkih plinova.

Kombinacijom navedenih mjera energetske učinkovitosti cijela zgrada škole i sportske dvorane će iz trenutnog energetskog razreda D prijeći u B razred, dok će se godišnja emisija CO2 smanjiti za čak 80 posto.

Ova godina u dijelu kapitalne izgradnje bit će fokusirana na energetske obnove škola i domova zdravlja uz bespovratna EU sredstva. Za škole smo osigurali 33,6 milijuna vlastitih sredstava, a za domove zdravlja 5,4 milijuna kuna. Velik trud je uložen u pripremu dokumentacije i vjerujem da ćemo uskoro dobiti nove odluke o bespovratnim sredstvima-izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime