Kreativna igra boja i oblika Dubravke Rogožar

0
Komunalac add

“Kreativna igra boja i oblika” naziv je izložbe Vrbovčanke Dubravke Rogožar koja je sinoć otvorena u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Izložena su ulja na platnu s motivima pejzaža i prepoznatljivim vrbovečkim vedutama.

Baka dvoje unučadi, rođena u Brčevcu, uživa u očuvanju starina, ručnim radovima, a posebno ju raduje izrađivanje vrbovečke poculice. Strast za slikarstvom prati je još od školskih dana te 2014. godine odlučuje istražiti tu ljubav. Upisuje školu crtanja i slikanja Likovnog kluba Paleta i ulazi u svijet igre boja i oblika. –Slikarstvo volim od osnovne škole. Kasnije je život krenuo nekim drugim tokom, no zadnje četiri godine uz obitelj i posao pronalazim vremena za uživanje u ovom divnom hobiju – pojasnila je autorica.

U tajne majstora kista uputio ju je slikar Ivan Lovreković.  –Dubravka je vrlo nadarena i kreativna, primjerno je svladala sve crtačke i slikarske tehnike te izgradila svoj likovni identitet – istaknuo je na otvorenju njezin mentor te joj zaželio još puno nadahnuća i uspjeha.

Prvu samostalnu izložbu Dubravke Rogožar otvorio je zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Robert Đuranec. Uz brojnu domaću publiku otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime