Kralj: “Bez Rebalansa nema otvaranja vrtića u Jugu ove godine ni nogostupa u Celinama”

0
Komunalac add

Sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca zakazana je za srijedu, 9. rujna. Na dnevnom redu je 16 točaka, a jedna od njih je i rebalans gradskog proračuna. Dnevni red i materijali 31. sjednice objavljeni su na stranici Grada Vrbovca.

Upravo na temu rebalansa danas nam je stiglo priopćenje gradonačelnika Denisa Kralja. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Rebalans je upućen Gradskom vijeću na usvajanje u trenucima političke nestabilnosti u Gradskom vijeću u Vrbovcu.

Hoće li Rebalans biti usvojen ili neće, u ovom trenutku teško je reći.

Nadam se da će se naći dovoljno vijećnika koji će podržati nastavak razvoja Grada Vrbovca i koji neće zaustaviti započete projekte zbog uskih i kratkoročnih političkih interesa i vlastitog probitka. Mi smo napravili određene uštede u proračunu zbog korona krize, ali moramo i dalje razvijati naš grad i zato predlažemo rebalans Proračuna.

Bez Rebalansa nema otvaranja novog vrtića u Jugu u ovoj godini jer se njime osiguravaju plaće za nove tete koje će tamo raditi. Rebalansom se osigurava gotovo milijun kuna za dvoranu II. osnovne škole koju smo morali po sudskoj presudi platiti ove godine, a koja se gradila od 1998. do 2001. godine. Rebalansom se osigurava dodatnih 70.000 kuna za radne bilježnice i pomagala za naše osnovnoškolce, osigurava se dodatnih 300.000 kuna za nogostup u Naselju Stjepana Radića, daje se dodatni novac Crvenom križu za novi prostor koji je potrebno osigurati za dnevni boravak djece, te sredstva za prijavu na europski projekt energetske obnove zgrade teniskog kluba.

Također ovim Rebalansom predviđen je početak gradnje nogostupa u donjim Celinama već ove godine – znači od kapelice prema Gaju.

Nadam se da nitko neće zaustaviti ove projekte već da će ih većina vijećnika podržati. Podržavanje ovih projekata nije podržavanje gradonačelnika Denisa Kralja i njegovog rada već odgovoran potez u vrijeme političke nestabilnosti u Vrbovcu.“

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime