Kralj: Bandićev vijećnik zlostavlja vrbovečku gradsku upravu

0
Komunalac add

U našu je redakciju jutros stiglo priopćenje gradonačelnika Denisa Kralja vezano uz zahtjeve gradskog vijećnika stranke Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti za pravo na pristup informacijama. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Vrbovečka gradska uprava ponovno se našla pod paljbom zahtjeva za pravo na pristup informacijama vijećnika stranke Milana Bandića. Spomenuti vijećnik u protekle dvije godine podnio je 25 zahtjeva za pravo na pristup informacijama koji sadrže 49 pitanja. Samo ovaj tjedan dobili smo 4 zahtjeva s čak 18 pitanja. Neka od pitanja odnose se na razdoblje od tri godine i svako od njih zahtijeva angažman gradskih službenika koji moraju još jednom ostaviti svoj svakodnevni posao i prikupljati dokumentaciju, doslovno je danima kopirati kako bi odgovorili na pitanja vijećnika stranke Milana Bandića.

Naravno, pravo na pristup informacijama je pravo svakog našeg građanina i gradske službe uvijek rado dostavljaju zatražene informacije. Problem je što vijećnik stranke Milana Bandića, po mom osobnom mišljenju, zlorabi institut prava na pristup informacijama, a možda i namjerno zatrpava i zlostavlja gradske službenike kako bi ih omeo u njihovom svakodnevnom poslu i omeo ih u služenju građanima Vrbovca.

Do prije dvije godine i ja sam bio vijećnik i ne vidim ništa loše u tome da se od gradske uprave traže određene informacije. Ako se ne varam, ja sam u četiri godine imao 3 ili 4 upita. Zato tvrdim da je ovih 25 zahtjeva i 49 pitanja u dvije godine zlostavljanje gradske uprave. Možda je vijećnik stranka Milana Bandića pobrkao Grad Vrbovec sa Gradom Zagrebom pa misli da mi imamo oko 3000 zaposlenika i da možemo za njegova pitanja odvojiti jednog čovjeka da samo njemu služi i odgovara na njegova pitanja.

Bilo bi razumljivo da vijećnika zanima jedna, dvije pa i deset tema. Ali ovdje se radi o 25 zahtjeva. Traži se gotovo sve. Evo, prekjučer nam je stiglo čak *10* pitanja o radu odmarališta u Nerezinama. Netko nam je u isto vrijeme poslao inspekciju u naše odmaralište po anonimnoj prijavi u kojoj je naveo brojne laži. Znači da je nekom bilo u interesu čak i da se odmaralište zatvori i da vrbovečka djeca ostanu bez ljetovanja samo da bi skupio nekoliko prljavih političkih poena.

Pozivam članove stranke Milana Bandića da slobodno dođu u gradsku upravu. Rado ću odgovoriti na njihova pitanja, ali ih molim da prestanu sa pustim pitanjima i puste gradske službenike da rade svoj posao umjesto da se bave strankom Milana Bandića.”

Gradonačelnik Grada Vrbovca
Denis Kralj

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime