Kostur iz ormara težak preko 900 tisuća kuna

0
Komunalac add

Grad Vrbovec ovih je dana na temelju sudske presude tvrtki Radnik d.d. Križevci morao isplatiti 911.712 kuna za gradnju dvorane II. osnovne škole.

Dvorana II. osnovne škole gradila se krajem 90-tih godina prošlog stoljeća, dakle prije više od 20 godina, a sudski spor s Radnikom vodi se od početka 2000-tih godina.

Prema presudi Grad Vrbovec, Zagrebačka županija i Republika Hrvatska morale su isplatiti radniku svaka po 911 tisuća kuna za razliku u cijenu koju je izvođač radova imao prilikom gradnje, a koja je nastala zbog prekida radova.

Međutim spor s Radnikom još nije gotov. U tijeku je postupak za drugi dio tužbe koji bi u slučaju gubitka spora Grad Vrbovec mogao koštati još oko 300 do 400 tisuća kuna.

– Kaj reći? Ovo je bio ozbiljan udarac, u trenutku krize zbog pandemije COVID-a 19 i dok prokušavamo održati stabilnost financija kako bismo imali dovoljno novca za gradnju vrtića i nogostupa u Celinama i Naselju Stjepana Radića. Nažalost nije prvi kostur iz ormara koji nam je ispao, ali se nadam da je posljednji. Na otplatu starih dugova mi godišnje trošimo oko 2 milijuna kuna, znači ove godine se to popelo na gotovo 3 milijuna. Ponavljam, nadam se da nas ovo neće usporiti u realizaciji ključnih projekata u Vrbovcu – rekao je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime