“Korak uz korak” – projekt pomoćnika u nastavi

0
Komunalac add

Grad Vrbovec kao nositelj te vrbovečke osnovne škole i Razvojna agencija Grada Vrbovca kao partneri uspješno su proveli projekt „Korak uz korak“. Nastavak je to istoimenog projekta iz prethodne školske godine, kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju I. i II. osnovne škole Vrbovec.

Pomoćnici u nastavi osigurani su za 14 učenika, a projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ovih dana odrađene su pripreme za nastavak ovog četverogodišnjeg projekta i u školskoj godini 2018./2019. Na odobrenje Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih poslan je popis učenika kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći. Raspisivanje javnog poziva za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za novu školsku godinu očekuje se u kolovozu.

Ukupna vrijednost četverogodišnjeg projekta je 2,5 milijuna kuna, od toga je 2,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europske unije (85 posto) i državnog proračun RH, dok ostatak od 200 tisuća kuna pokriva Grad Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime