Kopa se vodoopskrbni tunel ispod rijeke Save

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

U četvrtak je održan obilazak radova na izgradnji tunela ispod rijeke Save u sklopu europskog projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“. U sklopu radova kopa se tunel ispod rijeke Save kojim će, od crpilišta Kosnica prema istoku županije, prolaziti magistralni cjevovod. Tunel će biti duljine 680 metara i u njega će biti položena cijev profila 800 milimetara. –Najdublja kota kojom tunel prolazi ispod Save je 21 metar. On će omogućiti dopremu vode u područje gdje vodoopskrba sada nije riješena na odgovarajući način- rekao je prilikom obilaska gradilišta generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Ovo je projekt koji će istočnome dijelu Zagrebačke županije donijeti nešto neprocjenjivo, naglasio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. – Ne samo da taj dio županije nema dostatne količine vode, nego je problem i u njezinoj kvaliteti. Posebno na području Ivanić-Grada i Vrbovca. Ovim projektom stanovništvo će dobiti dovoljne količine kvalitetne pitke vode- rekao je Tomljenović.

Ukupno se u gradnju Regionalnoga vodoopskrbnog sustava Zagrebačke županije „Zagreb istok“ ulaže 883,8 milijuna kuna. Nositelj projekta je Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime