Konstituirana Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije održala je svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je dogovoreno na koji način Koordinacija planira djelovati te je jednoglasno podržan prijedlog Plana rada Koordinacije za ovu godinu.

Miljenko Pavlaković, predsjednik Koordinacije, istaknuo je da se aktivnosti u Planu rada temelje na Nacionalnom planu za zaštitu i promicanje ljudskih prava i suzbijanje diskriminacije kako bi se doprinijelo postizanju više razine društvene uključenosti i socijalne solidarnosti, kvalitete života i vladavine prava.

Foto: Zagrebačka županija

Članovi Koordinacije podržali su i inicijativu da se utvrdi da li su osnovane koordinacije za ljudska prava u gradovima i općinama Zagrebačke županije kako bi uspostavili što bolju suradnju s njima. Ujedno, Koordinacija kreće s pripremama za obilježavanje 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava u Zagrebačkoj županiji.

Inače, Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine Zagrebačke županije za pitanja ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Članovi aktualnog saziva su Martina Glasnović, Zvonko Kunić, Domagoj Lovrić, Maja Novosel, Ivica Kolarec, Mirjana Lipić, Salih Huremović, Franjo Simić, Marija Ledinski Anić i Marija Klarić Markus.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime