Konjički klub Nada Vrbovec i Školsko sportsko društvo Sokol nove članice GZŠU Vrbovec

0
Komunalac add

4. sjednica Skupštine Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec, pod predsjedavanjem Ivana Kralja, održana je jučer na Gradskom stadionu Vrbovec. Na skupštini su bili prisutni članovi GZŠU Vrbovec: Atletski klub Sveti Vid, Atletski klub Vrbovec, Badmintonski klub Fortuna, Hrvački klub PIK Vrbovec, Košarkaški klub Petar Zrinski, Nogometni klub Ban Jelačić, Nogometni klub Gaj, Nogometni klub Lonja, Nogometni klub Vrbovec, Nogometno središte Vrbovec, Planinarski društvo Vrbovec, Powerlifting klub Wild hogs, Streljačko društvo PIK Vrbovec, Šahovski klub PIK Vrbovec, Školsko sportsko društvo Iskra, Športsko ribolovno društvo Štuka, Učenički školski klub Valentin, Taekwondo klub Vrbovec i Ženski odbojkaški klub Vrbovec.

Također, na skupštini je bio i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, kao i predstavnici Konjičkog kluba Nada Vrbovec i Školskog sportskog društva Sokol.

Gradonačelnik Denis Kralj uvodno se obratio skupštinarima naglasivši kako je vrbovečki sport bitna sastavnica života Grada Vrbovca. – Stoga bi i unutar same Zajednice trebalo biti više razumijevanja i više zajedništva usmjerenog na zajedničke aktivnosti u afirmaciji vrbovečkog sporta. Grad Vrbovec izdvaja puno više financijskih sredstava za sport nego prijašnjih godina, a to će činiti i dalje, s ciljem unaprijeđenja sportskog života i razvoja mlađih kategorija sportaša. Vrbovečki sportaši i sportski djelatnici djeluju na bazi voluntarizma, entuzijazma, dragovoljnosti i stručnosti uz velika odricanja i zbog ljubavi prema sportu. Želim uspješan nastavak rada GZŠU Vrbovec u svim područjima rada – rekao je Kralj.

Skupštinari su izglasali izmjenu i dopunu Statuta koja je provedena na temelju rješenja sportske inspekcije. Usvojen je Poslovnik o radu Skupštine Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec u koji su uvršteni amandmani Darka Dananića. Zaključeno je da će se na idućoj skupštini na dnevnom redu naći novi Statut i Poslovnik, kao i svi ostali akti GZŠU Vrbovec kako bi se unaprijedilo daljnje djelovanje Zajednice. O donošenju Statuta i ostalih akata raspravljali su Darko Dananić, Dinko Šimunec, Siniša Križan, ali i predsjednik Ivan Kralj i dopredsjednik GZŠU Vrbovec Žarko Popović.

Izvješće o radu za 2021. godinu, Financijsko izvješće za 2021. godinu i Izvješće o radu Nadzornog odbora za 2021. godinu jednoglasno su prihvaćeni. Međutim, Izmjene i dopune Programa javnih potreba u sportu u 2022. godini izazvale su raspravu i iznošenja raznih argumenata, a bilo je i disonantnih tonova. Darko Dananić, Dinko Šimunec i Siniša Križan su se zalagali za primjenu odredbi Pravilnika o izračunu vrijednosti pojedinog sporta i Pravilnika o nositelju kvalitete vrbovečkog sporta. Na kraju je osvojene Programa javnih potreba u sportu u 2022. godini, koji iznosi 1.872.578,37 kn.

Polemika se razvila i o statusu školskih sportskih društava pri čemu je prezentirano i pravno tumačenje Ministarstvo turizma i sporta u kojem je navedeno da ŠSD mogu biti članice gradskih sportskih zajednica. Tako su u članstvo jednoglasno primljeni Konjički klub Nada Vrbovec iz Konaka i Školsko sportsko društvo Sokol Srednje škole Vrbovec. Međutim, iz članstva je brisan ŽNK Vrbovec, koji je u postupku likvidacije, a Mato Jelić je na vlastiti zahtjev razriješen članstva u Izvršnom odboru. Za novog člana izabran je dopredsjednik NK Vrbovca Dražen Prelog. Isto tako, razriješen je i predstavnik GZŠU Vrbovec Ivor Koretić u Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a za novog je izabran Ivan Kralj. Potvrđena je i odluka o kupnji kombi vozila.

U svakom slučaju, pred GZŠU Vrbovec je puno zadaća, a sinoć je na Skupštini naglašeno da su već pokrenute aktivnosti na boljoj prepoznatljivosti Zajednice u vrbovečkoj sportskoj javnosti. Te aktivnosti uključuju pokretanje web stranice, organizaciju sportskih izložbi, ali i uređivanje Vrbovečkog sportskog almanaha 2022. godine.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime