Koncert “Pučkih pivača KBF-a” u Vrbovcu

0
Komunalac add

Sutra, 2. travnja u Crkvi Svetog Vida u Vrbovcu održat će se Korizmeni koncert pod nazivom „Narode moj ljubljeni“. Korizmene tradicijske napjeve izvest će ansambl „Pučki pivači KBF-a pod vodstvom dr. sc. Joška Ćalete. Koncert počinje u 19:30 sati.

Inače, ansambl „Pučki pivači KBF-a“ osnovan je 2018. godine pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Isprva su ga činili studenti KBF-a, polaznici izbornog kolegija „Interpretacija glagoljaškog crkvenog pučkog pjevanja“, a s vremenom su se priključili i drugi.

Ovaj ansambl ostvario je nekoliko zapaženih nastupa: koncert „Korizmeni tradicijski napjevi i orgulje“ u crkvi sv. Martina u Zagrebu, koncert marijanskih tradicijskih pjesama „O Marijo, budi zdravo“ u crkvi sv. Petra također u Zagrebu, zatim „Koncert studenata Instituta za crkvenu glazbu KBF-a“ u crkvi sv. Brcka u Brckovljanima, ciklus koncerata „Pismu novu sad pivajmo“ u samostanskoj crkvi Bezgrješnog začeća BDM u zagrebačkoj Dubravi, crkvi Uznesenja BDM u Pregradi, u crkvi sv. Križa, Novi Zagreb – Siget i Trnsko te u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Ansambl od osnutka djeluje pod vodstvom dr. sc. Joška Ćalete.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime