Komunalac Vrbovec u 2018. godini ostvario dobit od gotovo milijun kuna

0
Komunalac add

Komunalac Vrbovec d.o.o. u 2018. godini ostvario je dobit od 967 tisuća kuna, što je najveća dobit u poslovanju od 2010. godine. Naime, tvrtka je od 2010. godine samo jednu godinu poslovala pozitivno, i to 2013. godine kada je dobit bila oko 570 tisuća kuna. Ukupan minus ostvaren u poslovanju od 2010. godine iznosi 4,5 milijuna kuna, dok minus u proteklih šest godina iznosi skoro koliko i temeljni kapital, koji iznosi oko pet milijuna kuna. Ove brojke iznio je direktor Komunalca Mato Jelić.

Najveći apsurd svega toga je da ljudi koji su u tom razdoblju vodili firmu, bili u upravi ili nadzornom odboru, sada prozivaju i pametuju kako bi trebalo poslovati – dodao je Jelić.

Direktor je također rekao kako je u 2018. godini u Komunalcu zaposleno osam radnika. – Riječ je o mladim ljudima koji su digli ukupni učinak rada na višu razinu.

Što se ostalih segmenata poslovanja tiče, u popravak i održavanje strojeva uloženo je oko 600 tisuća kuna te su za oko 400 tisuća kuna nabavljeni strojevi i oprema.

U 2018. godini stvoreni su preduvjeti za daljnji rast i razvoj firme. Posebno veseli što smo napokon uredili odnose s većinom suvlasnika Društva, što je osnovni preduvjet za stabilno poslovanje firme – rekao je Jelić nakon održane Skupštine Komunalca, na kojoj su i izneseni navedeni podaci o poslovanju.

Skupštini Društva nazočili svi članovi, osim Općine Rakovec, a nakon pet godina prekida u suradnji, na Skupštini je bio i predstavnik Općine Dubrava.

Društvo je riješilo sve nesuglasice s Općinama Farkaševac i Dubrava, koji su prihvatili obvezu sudjelovanja u sanaciji odlagališta Beljavine i podmirili sve dosadašnje obveze. Hvala im na povjerenju i nadamo se daljnjoj dobroj suradnji. Svima nam je u interesu jaka i stabilna firma koja će biti servis građanima i davati dobru uslugu po povoljnim cijenama – istaknuo je direktor Komunalca.

Inače, na Skupštini su usvojena financijska izvješća za poslovnu 2018. godinu  i konsolidirano izvješće grupe Komunalac Vrbovec d.o.o. i Plin Vrbovec d.o.o. te izvješće uprave o stanju Društva u 2018. godini. Također, između ostalog je prihvaćeno izvješće Nadzornog odbora za 2018. godinu, odabran revizor za 2019. godinu i otpisana kamata za dugovanje za plin i vodu Nogometnom klubu Vrbovec. – Ova kamata se vuče još iz 2000. i 2001. godine, a otpisana zbog objektivne nemogućnosti naplate, jer bi to značilo stečaj i likvidaciju NK Vrbovca, koji ove godine slavi 95 godina i u kojem trenira oko 180 djece, a ukupno 212 registriranih igrača. Klub je podmirio glavnicu i troškove ovršnog postupka u iznosu od 132 tisuće kuna – pojasnio je Mato Jelić.

Sve navedeno usvojio je i Nadzorni odbor na sjednici u lipnju 2019. godine.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime