Komunalac Vrbovec proširio poslovanje na Brckovljane

0
Komunalac add

Na jučerašnjoj Skupštini Komunalca Vrbovec d.o.o. jednoglasno je donesena odluka o pristupanju Općine Brckovljani u suvlasništvo Komunalca Vrbovec d.o.o.

Općina Brckovljani izvršit će uplatu uloga od 50.000 kuna i imat će 0,99% vlasništva Društva, pojasnio je direktor Komunalca Vrbovec Mato Jelić.

Povijesni je ovo dan za Komunalac Vrbovec d.o.o.. Ovo je prvi puta od kad je firma osnovana da se temeljni kapital povećava uplatom uloga novog člana Društva. Naš temelji kapital je 2004. godine povećan s 2.791.400 kuna na 11.931.400 kuna uglavnom unosom imovine u temeljni kapital. Od tada je stalno smanjivan uglavnom radi pokrića gubitaka pa smo došli na sadašnjih 4.996.100 kuna – rekao je Jelić.

Smatram da je dolazak Općine Brckovljani jako dobra poslovna odluka, na obostrano zadovoljstvo. Očekujemo oko 2,5 milijuna kun novih prihoda, a imamo gotovo sve resurse potrebne za obavljanje komunalnih poslova na području Općine Brckovljani. Od firme koja 2017. godine nije bila kadra sakupljati papir i plastiku na području Grada Vrbovca, došli smo do toga da možemo preuzimati poslove u susjednim općinama. Velika je to stvar i velik uspjeh svih nas u Komunalcu. Hvala mojim radnicima koji godinama vrijedno rade za jako male plaće. Vjerujem da je sad došao trenutak da ćemo ovim povećanjem prihoda uspjeti povećati i plaće radnicima – dodao je Mato Jelić.

Također se zahvalio suvlasnicima Društva što su prihvatili ulazak Brckovljana u suvlasništvo. Posebno mu je drago što su napokon, nakon devet godina, na Skupštini bili prisutni svi suvlasnici Društva.

Hvala načelniku Općine Brckovljani, gospodinu Tihomiru Đurasu na ukazanom povjerenju. Mi ćemo se potruditi to povjerenje opravdati – zaključio je direktor vrbovečkog Komunalca.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime