Komunalac Vrbovec: novi način odvoza miješanog otpada

0
Komunalac add

Na području Vrbovca danas je krenuo dugo najavljivani novi način odvoza miješanog komunalnog otpada. Komunalac Vrbovec uvodi evidentiranje broja podizanja zelenih kanti za otpad, koje su čipirane i sustav je povezan s računovodstvenim programom.

U Komunalcu navode kako će novi način obračuna biti pravedniji za korisnike usluge koji imaju mogućnost izbora između dva, tri ili četiri pražnjenja spremnika mjesečno.

Ako netko od korisnika svaki mjesec ima različite potrebe za predajom spremnika, to nije problem, jer ćemo čipom sve evidentirati. Na kraju mjeseca, uslugu ćemo naplatiti na temelju očitanja čipa. Naša je obaveza i na kraju godine svakom korisniku poslati ukupan broj njegovih predaja spremnika – pojašnjava direktor tvrtke Mato Jelić.

Građani koji još nisu krenuli razvrstavati otpad na svom kućnom pragu, tijekom kolovoza neće biti kažnjeni.

Nadam se da ćemo dobro surađivati s građanima, kojima dajemo još malo vremena da se prilagode. Nećemo odmah krenuti s kažnjavanjem, no građani koji će uporno kršiti propise i odlagati otpad kako im ‘padne na pamet’, bit će kažnjeni sigurno. Radit ćemo na podizanju svijesti o zaštiti okoliša i održivom gospodarenju otpadom – poručuje Jelić.

Podsjećamo, riječ je o usklađenju s Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom, čiji je cilj uspostava javnog, kvalitetnog, postojanog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u svim jedinicama lokalne samouprave. Ova Uredba na snazi je u Republici Hrvatskoj još od svibnja 2017. godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime