Komunalac Vrbovec: na polugodištu 685 tisuća kuna dobiti

0
Komunalac add

Komunalac Vrbovec na polugodištu je iskazao dobit od 685 tisuća kuna. Ovakav poslovni rezultat direktor tvrtke Mato Jelić pripisuje smanjenju troškova, poštenom i odgovornom poslovanju, povećanju učinka rada i uvođenju novih djelatnosti. – Dobar je to rezultat s obzirom na višegodišnje negativno poslovanje i opterećenost firme isplatom 2,4 milijuna kuna po sudskoj presudi za izgubljeni radni spor iz 2012. godine, te velike rate leasinga. Komunalac je od 2011. godine, samo jednu godinu poslovao s dobiti – rekao je Jelić.

Pred Komunalcem je sada opsežan posao uvođenja novog sustava sakupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada na području Grada Vrbovca te Općine Gradec i Općine Preseka, koji počinje 1. kolovoza i u potpunosti je usklađen sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i Uredom o gospodarenju komunalnim otpadom.

Od ostalih aktivnosti treba istaknuti kako od listopada 2018. godine započinje projekt edukacije stanovništva o održivom gospodarenju otpadom, a planirano je i stavljanje u funkciju mobilnih reciklažnih dvorišta za Vrbovec, Gradec i Preseku.

Krajem 2018. godine započet će izgradnja i opremanje fiksnog reciklažnog dvorišta na odlagalištu Beljavine, dok je za početak 2019. godine planirana nabava komunalne opreme za sakupljanje otpada.

Za navedene projekte Komunalac je osigurao 2,5 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz europskih fondova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime