Komunalac širi poslovanje na Općinu Brckovljani

0
Komunalac add

U prostorima Komunalca Vrbovec ovog je tjedna održan sastanak na kojem je razmatrana mogućnost širenja poslovanja na susjednu Općinu Brckovljani. Sastanku su nazočili direktor Komunalca Mato Jelić, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras.

Općina Brckovljani iskazala je interes za ulazak u Komunalac, a s druge strane ulaskom, te nama susjedne i bogate općine, značajno bi se povećali prihodi Komunalca. Treba imati na umu da je nažalost vrbovečki bazen, koji čini naš grad i pet okolnih općina, u zadnjih deset godina izgubio gotovo deset posto stanovnika. 2011. godine bilo nas je 28.360, dok nas je danas samo 24.686 stanovnika. Ovim potezom širimo poslovanje našeg Komunalca i osiguravamo Vrbovcu opstanak Komunalca u sadašnjem obimu, što znači da time čuvamo i radna mjesta u našem gradu te osiguravamo zadržavanje kvalitete usluga Komunalca za naše građane – izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Načelnik Brckovljana Tihomir Đuras dodao je kako očekuje dobru suradnju. – Općina Brckovljani ima interes pristupiti Komunalcu Vrbovec i time unaprijediti uslugu na svom području koja bi, nadamo se, bila povoljnija za naše stanovnike, u financijskom smislu i kvalitetnijoj usluzi nego do sada. Nadamo se dobroj suradnji s ostalim članovima Komunalca Vrbovec na obostrano zadovoljstvo te da ćemo u cilju podizanja standarda naših stanovnika dogovoriti uvjete koji će utjecati na poboljšanje usluge – rekao je.

Direktor Komunalca Mato Jelić naglasio je kako obavljanje komunalnh djelatnosti na području Općine Brckovljani svakako predstavlja velik poslovni interes Komunalcu Vrbovec d.o.o., s obzirom na blizinu, životni standard građana i već dobro uređen sustav komunalnih djelatnosti. – Posjedujemo svu potrebnu opremu, strojeve i vozila da možemo ponuditi sve komunalne djelatnosti, osim prijevoza putnika i održavanja javne rasvjete. Nadamo se realizaciji ove ideje ulaska Općine Brckovljani u suvlasništvo Društva i veselimo se budućoj suradnji – zaključio je Jelić.

Tema ulaska Brckovljana u Komunalac raspravit će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca, a također trebat će je potvrditi i općinska vijeća ostalih suvlasnika.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime