Komemoracija za poginule branitelje povodom 31. obljetnice “Trokut – Novska”

0
Komunalac add

U Vrbovcu je jutros održana komemoracija za poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja grada Vrbovca povodom obilježavanja 31. obljetnice „Trokut-Novska“. Članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada Vrbovca na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem i zamjenikom gradonačelnika Markom Beloševićem, predsjednik Gradskog vijeća Krunoslav Sohora i vijećnik Stjepan Fotović, Hrvatski časnički zbor Vrbovec i HVIDRA Vrbovec te učenici osnovnih škola iz Vrbovca i Farkaševca položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja Hrvatska kocka u gradskom parku.

Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na zapadno-slavonskom ratištu održat će se danas na spomen području Trokut u Novskoj s početkom u 11 sati. Odlazak na komemoraciju organizira Hrvatski časnički zbor Vrbovec. Prije polaska u Novsku položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja Hrvatska mati u Dubravi.

Nakon komemoracije u Novskoj, održat će se i komemoracija kod spomenika u selu Subocka za poginule branitelje 51. samostalne bojne Vrbovec Damira Rubenčića i Dubravka Smoleca.

Povodom blagdana Svih svetih sutra u 16 sati održat će se polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Gradecu te u 17 sati kod središnjeg križa na mjesnim grobljima u Farkaševcu, Preseki i Rakovcu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime