Komemoracija na spomen području “Trokut – Novska

0
Komunalac add

Izaslanstva Hrvatskg časničkog zbora, braniteljskih udruga i Grada Vrbovca sutra (29. listopada) će sudjelovati na tradicionalnoj komemoraciji poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991- 1995. godine na zapadnoslavonskom ratištu, na spomen području “Trokut – Novska”. Prije komemoracije na lokaciji „Trokut – Novska“, izaslanstva će vijence položiti kod spomen obilježja Hrvatska kocka u centru Vrbovca (7,30 sati) i u Dubravi (8 sati). Iz Grada pozivaju sve građane te posebno obitelji poginulih vrbovečkih branitelja da se pridruže okupljanju kako bi odali počast onima koji su svoje živote dali za obranu domovine.

Nakon odavanja počasti u Vrbovcu i Dubravi, izaslanstva će prisustvovati komemoraciji na spomen području “Trokut – Novska”, gdje je poginulo 314 branitelja. Na zapadnoslavonskom ratištu sudjelovala je i 51. samostalna bojna Vrbovec, odnosno branitelji s područja Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Virovitičko-podravske županije. Sutrašnji program počinje u 10,30 sati misom zadušnicom, dok je središnja komemoracija organizirana od 11 sati.

Nakon zajedničkog ručka, vrbovečka izaslanstva posjetit će i Subocku, gdje su 28. prosinca 1991. godine živote izgubila dva vrbovečka branitelja, Dubravko Smolec i Damir Rubenčić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime