Kombi vozila za vrbovečke osnovne škole

0
Komunalac add

Jutros je ispred Ljetne pozornice u Vrbovcu održana primopredaja kombi vozila za vrbovečke osnovne škole, a čiju je nabavu financirao Grad Vrbovec. Riječ je o dva vozila Renault Trafic ukupne vrijednosti 230.000 kuna po kombiju. Primopredaji su prisustvovali: gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, njegov zamjenik Marko Belošević, ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta i ravnatelj OŠ Krunoslava Kutena Žarko Popović.

OŠ Krunoslava Kutena i OŠ Marije Jurić Zagorke kombije će koristiti za prijevoze učenika na natjecanja, potreba školskih zadruga, prijevoz materijala do područnih škola i slično. – Veoma smo zadovoljni što smo napokon dobili svoje kombi vozilo zato što nam u osnovnom radu naše škole koja ima 5 područnih škola, u svakom slučaju treba jedno takvo vozilo. Prvenstveno nam treba vozilo zbog prijevoza materijala koje inače koristimo u školama te za prijevoz učenika na razna natjecanja. Osim toga, dobro će nam doći i kod održavanja, primjerice košnje oko škola, također za potrebe kuhinje, školske zadruge i slično. Dakle, višestruko ćemo iskoristiti ovo vozilo – rekao je ravnatelj OŠ Krunoslava Kutena Žarko Popović.

Inače, Grad Vrbovec kupovinom ovih vozila nastavlja ulagati u svoje osnovne škole. Prošle godine škole su dobile informatičku opremu vrijednu 300.000 kuna, završeni su projekti nadogradnje obiju škola i sprema se njihova prijava na EU fondove.

Ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta naglasila je kako su do sada za prijevoz učenika na natjecanja koristili osobna vozila, a sada će im, uz novo vozilo, prijevoz biti puno jednostavniji. – Jako smo zadovoljni što sada imamo novo vozilo. Olakšat će nam i obilazak područnih škola koje zahtijevaju ipak puno češći dolazak domara, obilazak i održavanje, a to će nam sada biti mnogo jednostavnije i jeftinije. Ovo prekrasno vozilo sa osam sjedećih mjesta omogućit će odlazak manjih grupa učenika na natjecanja, društvena događanja, izložbe i slično. Također, u našem sastavu je i glazbena škola. Učenici često idu na natjecanja pa je potrebno prevesti i instrumente što će nam sada uvelike olakšati novo vozilo – istaknula je Operta.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je da su kombi vozila bila želja ravnatelja vrbovečkih osnovnih škola te da se nada da će im dobro služiti i olakšati prijevoz učenika na natjecanja kao i prijevoz materijala do područnih škola. – Ravnatelji su iskazali potrebu za kombi vozilima kako bi mogli prevoziti učenike na natjecanja, materijale i knjige do područnih škola te sve ostalo što im je potrebno. Osigurali smo sredstva za vozila u proračunu za ovu godinu. Kombi vozila uzeta su na leasing tako da će se isplaćivati u godinama koje su pred nama. Nadam se da će dobro služiti i učenicima i učiteljima – naglasio je gradonačelnik.

Također, najavio je da se od sljedeće godine Grad Vrbovec priključuje i inicijativi nekoliko većih gradova koji su osigurali besplatne higijenske uloške za učenice u osnovnim školama. – Prema istraživanjima o menstrualnom siromaštvu u Hrvatskoj, trećina žena prisiljena je štedjeti na ulošcima, jer su im preskupi. Zabrinjava i da neke učenice zbog manjka higijenskih uložaka izostaju s nastave ili se osjećaju vrlo neugodno jer nemaju dovoljno da ih promijene. Iz tog razloga Grad Vrbovec je u Proračunu za 2022. godinu osigurao sredstva za uloške učenica naših osnovnih škola – dodao je Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime