Kolektivna sadnja u Lovrečkoj Varoši

0
Komunalac add

U sklopu akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“ danas je u Lovrečkoj Varoši održana kolektivna sadnja drveća na dječjem igralištu pokraj društvenog doma. Posađeno je osam stabala javora i oskoruše.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj sudjelovao je u današnjoj sadnji te naglasio kako mu je drago što su se i ove godine pridružili akciji. – Prošle godine sadili smo puno, u Kolodvorskoj je bilo čak sto stabala. Pozivam i druge mjesne odbore da nam se jave s lokacijama i željama tako da možemo jesensku sadnju odraditi kod njih. Ono što mogu najaviti u ovom trenutku je da radimo jedan veliki projekt rekonstrukcije parkirališta u Ulici poginulih branitelja te sadnje drvoreda s obje strane parkirališta – istaknuo je Kralj.

Sadnji drveća u Lovrečkoj Varoši pridružila se i voditeljica poslovnice Fine u Vrbovcu Jasna Benko. – Fina je sponzor ove akcije i odazvali smo se da učestvujemo u njoj. Naravno da treba saditi drveće i da trebamo našu zelenu zemlju – poručila je Benko.

I predsjednik mjesnog odbora Lovrečka Varoš Franjo Šaško izrazio je zadovoljstvo održanom akcijom te zahvalio gradonačelniku Denisu Kralju, Gradu Vrbovcu, Komunalcu Vrbovec i Fini na doniranim stablima koja će, kako kaže, u budućnosti davati hladovinu dječjem igralištu.

Inače, cilj akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“ je pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine te ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime