Knjige na ukrajinskom jeziku u vrbovečkoj knjižnici

0
Komunalac add

U Narodnu knjižnicu Vrbovec stigao je paket knjiga na ukrajinskom jeziku te hrvatsko-ukrajinskih vježbenica za pomoć najmlađim Ukrajincima u svladavanju osnova hrvatskog jezika.

Riječ je o humanitarnoj akciji otkupa knjiga od ukrajinskih izdavača i njihove distribucije narodnim knjižnicama u Hrvatskoj koje je osmislila Zaklada AidHub i koja je provodi uz pomoć organizatora Noći knjige te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Osim nabave knjiga za ukrajinske državljane koji su se pred ratnim razaranjima sklonili u Hrvatsku, Noć knjige s partnerima otisnula je i hrvatsko-ukrajinsku vježbenicu za pomoć najmlađima u svladavanju osnova našeg jezika. Nakladnik ovog izdanja je izdavačka kuća Naša djeca koja je osigurala prava i pripremu, a pokrovitelj mu je Tiskara Vjesnik.

I do vrbovečke je knjižnice stigao paket s navedenim izdanjima. – Uvrstili smo ih u svoj fond i učinili dostupnima za korištenje. Pozivamo još jednom naše nove sugrađane da se dođu učlaniti u knjižnicu. Poklanjamo besplatno jednogodišnje članstvo svima zainteresiranima – poručuju iz knjižnice.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime