Klub vijećnika HSS-a traži izvješće o radu komunalnog redara

0
Komunalac add

Klub vijećnika HSS-a Vrbovec gradonačelniku Vladimiru Bregoviću podnio je zahtjev kojim traže da se na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća uvrsti točka Izvješće o radu komunalnog redara. U HSS-u navode kako prema Odluci o komunalnom redu Grada Vrbovca “komunalni redar podnosi gradonačelniku izvješće o izvršenom nadzoru i poduzetim mjerama najmanje tromjesečno, a Gradskom vijeću jednom godišnje.”

U HSS-ovom priopćenju nadalje stoji kako komunalni redar kontinuirano ne podnosi izvješća, jer očito nikome ne odgovara za svoj rad, a građani ne dobivaju adekvatnu uslugu te da se HSS zalaže za uvođenje reda u sve gradske institucije i poduzeća. 

Predsjednik stranke Dejan Jaić također tvrdi kako su građani svako malo svjedoci poplava u gradu, zapuštenih posjeda, žarulja na rasvjetnim stupovima koje ne rade, neočišćenih bankina, divljih deponija komunalnog otpada, a uskoro će i snijeg, kaže Jaić te ističe da su prijašnjih godina građani bili osuđeni sami čistiti svoje ulice i sela. Također navodi kako je početkom ove godine udvostručena komunalna naknada zbog čega građani očekuju značajno bolju uslugu.

Opravdanje za povećanje komunalne naknade za 100% je bilo (među ostalim) da će barem svijetliti ulična rasvjeta po selima, a i dalje smo svjedoci da se svijetla gase u 23 sata navečer. Klub vijećnika HSS-a moli gradonačelnika da prije nego što se svima nama “ugase svijetla”, dovede Komunalno redarsto u red – zaključio je Dejan Jaić.

 

Komunalni redar Davor Luić naveo je kako nema ništa protiv toga da čak na svakom Gradskom vijeću podnese izvješće, ako će to nešto promijeniti. Ujedno je naglasio kako pročelniku i gradonačelniku dnevno podnosi izvješće o radu.

Istina je da protekle dvije godine Vijeću nisam podnio izvješće i to je moja greška, međutim na sljedećoj sjednici predstavit ću vijećnicima izvještaj o svom radu u ovoj godini – rekao je Luić.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime