Klub vijećnika HDZ-HSU: Izloženi smo vrijeđanju i omalovažavanju od strane gradonačelnika Kralja

0
Komunalac add

U našu redakciju stiglo je još jedno priopćenje, ovoga puta oglasili su se vijećnici Kluba vijećnika HDZ-HSU u vrbovečkom Gradskom vijeću (Damir Tomljenović, Damir Fašaić, Štefica Fintić, Mijo Mijatović i Franjo Simić). Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem želimo svim građankama i građanima Vrbovca objasniti naše postupke na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Vrbovca.

Napustili smo sjednicu jer smo po ne znamo koji put bili izloženi vrijeđanju i omalovažavanju od strane gradonačelnika Denisa Kralja, koji nažalost ne želi prihvati konstruktivne prijedloge većine u Gradskom vijeću. Gradsko vijeće predstavlja Vas građane koji ste nas birali i ne možemo gradonačelniku više dopustiti ovakvo ponašanje.

Na samom početku sjednice Gradskog vijeća u Aktualnom satu počeli su neutemeljeni napadi gradonačelnika na predsjednika Gradskog vijeća i vrijeđanje ostalih vijećnika većine u Gradskom vijeću. Hrvoje Herček kao predsjednik Gradskog vijeća nije tražio emisiju za sebena Radio Vrbovcu, kako to i u priopćenju navodi gradonačelnik,  nego za sve vijećnike pa i one SDP – a i njihovih koalicijskih partnera. Mi želimo da Gradska vijećnica bude mjesto konstruktivnih prijedloga i dijaloga između svih dionika vlasti.

Ovakvo politički nezrelo ponašanje i izvrtanje činjenica od strane gradonačelnika onemogućuje takav rad. To su mu nedvosmisleno jučer dali do znanja čak i njegovi zamjenici koji su još prije vijećnika napustili sjednicu Gradskog vijeća.

Mi imamo pravo pitati gradonačelnika na što su utrošena sredstva iz Gradskog proračuna kojih je zbog pozitivnih mjera Vlade RH bilo gotovo pedeset milijuna kuna više u protekle tri godine. On je javnosti Vrbovca dužan objasniti što je krivo krenulo u izgradnji toliko potrebnog Dječjeg vrtića u Vrbovcu i zašto nema drugih većih investicija u našem gradu.

Možda su sva ta pitanja stvarni razlozi zašto Denis Kralj ne želi da se čuje glas vijećnika?”

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime