Kloštar prvak, Rakovec viceprvak, Lonja treća

0
Komunalac add

26. KOLO 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

Kloštar je osvojio naslov prvaka u sezoni 2022./23. bez obzira što je doživio poraz u zadnjem kolu od Bana Jelačića. Gaj je u lokalnom derbiju pobijedio viceprvaka Rakovec. Lonja trijumfom protiv Bune završila sezonu na trećem mjestu. Turopolje petardom ispratilo Dubravu. Dinamo Hidrel i Milka Trnina odigrali bez pobjednika.U Kobiliću domaći Vatrogasac deklasirao Brcko. Posavec se od svojih navijača oprostio pobjedom protiv fenjeraša Ostrne.

Ban Jelačić i Kloštar su odigrali u oslabljenim sastavima na Gradskom stadionu Vrbovec prije svega korektnu i ravnopravnu utakmicu u kojoj su gledatelji mogli uživati u lijepim akcijama i atraktivnim zgodicima. Kako je Kloštar osvojio naslov u prethodnom kolu utakmica nije imala neki posebni naboj već se igrali za međusobni prestiž. U prvom ozbiljnom napadu Ban Jelačić je poveo u 14. minuti. Pušić je dijagonalom izbacio Uremovića koji je potom s 10-tak metara svladao Platužića. Trošić je u 28. minuti s ruba kaznenog prostora malo iskosa s desne strane postigao lijepi pogodak u desni donji kut. U 32. minuti Belić je prenio loptu do Brcka koji je s 5 m promašio domaća vrata. Gosti su postigli zgoditak u 39. minuti. Belić je dodao loptu Mariju Kletečkom koji je s 16 m neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut. Na početku drugog poluvremena u 47. minuti Kloštar je izjednačio jer je na ubačaj s desne strane Mario Kletečki glavom s 7 m efektno pogodio domaću mrežu.

Gosti su izveli brzi kontranapad u 58. minuti kojeg je oštrim udarcem s 12 m završio Domitrović, ali je izvrsno reagirao Brleković i lopta je pogodila desnu vratnicu. Domaćin je ponovo poveo minutu kasnije. Boroša je tukao s 14 m, ali je udarac završio u gostujućem bloku, pa je odbijenu loptu Boroša pospremio u desni donji kut. Darko Tarandek je postigao prekrasan pogodak u 70 minuti jer je s 25 m majstorski pogodio u lijevi gornji kut. U 81. Belić je snažno tukao s 11 m, a Brleković krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Brcko je 87. minuti s 18 m preciznim udarcem postigao prekrasan zgoditak u gornji lijevi kut. Na kraju je Ban Jelačić protiv Kloštra okončao utakmicu i sezonu zasluženom pobjedom protiv novog prvaka 4:3. Nogometaši iz Banova su tek proigrali u proljetnom dijelu kada je za trenera imenovan Zdenko Dimović. Bez obzira na nekoliko pobjeda u samoj završnici prvenstva Ban Jelačić nije Mogao više od 10. mjesta. Kloštar se kao prvak plasirao u JŽNL-u NS Zagrebačke županije kojem je na trenerskoj klupi bio Pero Lasić.

U lokalnom derbiju Gaj i Rakovec su odigrali jednu otvorenu i napadačku utakmicu u kojoj je bilo šansi na obje strane, ali nije bilo raspoloženih strijelaca. Svojim obranama i intervencijama istaknuli su se vratari Kosovec i Mandić. Pobjedonosni zgoditak za Gaj postigao je Hrvoje Medverec u 68. minuti iz slobodnog udarca s 20 m u lijeve rašlje. Na utakmici se od nogometa oprostio Dalibor Milanović koji je ranije bio višegodišnji igrač i trener Gaja, a sada je trener na klupi Rakovca. Prema prikazanoj igri najrealnije je trebala utakmica završiti podjelom bodova, ali je Gaj na kraju sezone zabilježio spretnu pobjedu protiv viceprvaka Rakovca. Gaj je svakako jedno od ugodnih iznenađenja u ovom prvenstvu kojeg je preporodio trener Hrvoje Medverec koji je na raspolaganju imao novu i pomlađenu momčad. Rakovec je također napravio veliki pomak u odnosu na prošlu sezonu i borio se za prvaka sve do same završnice prvenstva kojeg je uspješno vodio trener Dalibor Milanović.

Iako utakmica zadnjeg kola za Lonju i Bunu nije imala nikakav presudan značaj, obje momčadi su odigrale na Gradskom stadionu Vrbovec pravi prvenstveni susret bez imalo kalkulacija s puno borbenosti i požrtvovnosti, ali i s lijepim akcijama i atraktivnim zgodicima. Lonja je povela u 6. minuti jer je Baček odapeo s 18 m i neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut. Uzvratio je Huđber koji je izjednačio rezultat u 14. minuti jer je gromovitim i prekrasnim udarcem s 25 m zakucao loptu u lijeve rašlje. Domaćin je ponovo stigao do rezultatske prednosti u 27. minuti. Bencalić je petom vratio loptu koju je Mihael Forgač preciznim udarcem s 11 m smjestio u desni donji kut. U drugom poluvremenu je Lonja preuzela punu inicijativu i zagospodarila terenom dok su gosti bili orijentirani na obranu i na povremene kontranapade. Lonja je povećala svoje vodstvo u 62. minuti. Baček je asistirao Mihaelu Forgaču koji je s 10-tak m pogodio u desni gornji kut. Bencalić je u 62. minuti probio desni bok i dodao loptu Mihaelu Forgaču kojem je udarac s 5 m bravurozno obranio Petrac. U domaćoj kanonadi udaraca Kolar je u 65. minuti šutirao s 14 m, ali se sjajnom intervencijom istaknuo Petrac. Zadnju priliku imao je Josip Tandara, ali je njegov udarac u 87. minuti iskosa s desne strane završio na prečki. Lonja je bila premoćna i na kraju je sasvim zasluženo pobijedila Bunu rezultatom 3:1 i potvrdila 3. mjesto pod trenerskom palicom Igora Maksimovića Maksa.

Turopolje je neočekivano visoko porazilo u zadnjem kolu Dubravu rezultatom 5:1. Za Turopolje su bili strijelci: Tomislav Šutalo u 34. i 64., Adrian Perić u 43. i 59. i Krešimir Lučić u 62. minuti. Za Dubravu je pogodak postigao Nikola Koren u 53. minuti. Dubrava je u srazu s izravnim konkurentom Turopoljem propustila zadržati 5. mjesto pa je s porazom na kraju prvenstvo završilo na 7. mjesto. Nema dvojbe da je Dubrava mogla postići i puno više, a za puno više potrebno je i redovito trenirati istaknuo je trener Goran Grgić.

Trostruki strijelac i najbolji igrač utakmice Damir Matković je najzaslužniji za ostvarenu visoku pobjedu Vatrogasca u Kobiliću protiv oslabljenog Brcka 7:3. Matković je bio strijelac u 20., 38 i 49. minuti, a još su po jednom zatresli gostujuću mrežu: Josip Vuksan (51), Robert Petravić (63), Josip šošić (71) i Selver Muhić (84). Za Brcko su bili strijelci: Ivan Miloš u 17. i 58. i Domagoj Dominić u 53. minuti koji su koliko toliko ublažili poraz Brcka.

Iako su igrači iz Vezišća u Novom Čiču postigli tri pogotka utakmica između Dinama Hidrela i Milke Trnina završila je rezultatom 2:2. Ivan Fešta je u 5. minuti doveo goste u vodstvo. Domaćin je izjednačio preko Marka Kadoića u 15. minuti. Šest minuta kasnije Dalibor Petković je postigao autogol pa je Dinamo Hidrel poveo u 21. minuti. Ivan Fešta je svojim drugim pogotkom poravnao rezultat u 45. minuti kojim je postao i najbolji strijelac lige.

Posavec i Ostrna su odigrali utakmicu za gledatelje koji su mogli uživati u lijepim akcijama, golovima i vratarskim obranama. Posavec je pobijedio Ostrnu na krilima Martina Žugaja rezultatom 5:3. Najbolji igrač utakmice bio je trostruki strijelac Martin Žugaj koji je zabijao pogotke u 30, 45. i 76. minuti, a za domaćina su bili još strijelci: Domagoj Desput u 54. i Josip Breščaković u 63. minuti. Kod Ostrne su se svojom igrom istaknuli dvostruku strijelac Ivan Tokić u 44. i 55. te Stjepan Francić u 72. minuti. Ostrna je kao posljednje plasirana momčad lige ispala u 2. ŽNL Istok.

Poredak: 1. Kloštar 56, 2. Rakovec 52, 3. Lonja 50, 4. Vatrogasac 46, 5. Milka Trnina 42, 6. Turopolje 42, 7. Dubrava 41, 8. Buna 39, 9. Gaj 35, 10. Ban Jelačić 30, 11. Posavec 25, 12. Brcko 19, 13. Dinamo Hidrel 17, 14. Ostrna 13.

Strijelci:

Tijekom prvenstva glavna borba za naslov najboljeg strijelca u prvenstvu 2022./23. u 1. ŽNL Istok vodila se između Ivana Fešte, Martina Horvata i Ivice Grgoića. Na kraju je Ivan Fešta u zadnjem kolu s dva pogotka pretekao Martina Horvata i osvojio epitet najboljeg strijelca lige.

31 Fešta Ivan (4 KU) (NK Milka Trnina)

30 Horvat Martin (8 KU) (NK Dubrava)

26 Grgoić Ivica (6 KU) (NK Rakovec)

17 Čerkez Bojan (NK Rakovec) i Matković Damir (6 KU) (NK Vatrogasac (K))

14 Perić Adrian (4 KU) (NK Turopolje)

13 Filipović Anto (NK Kloštar)

12 Bradić Tihomir (NK Dubrava) i Uremović Saša (4 KU) (NK Ban Jelačić (B))

11 Fulir Marko (NK Dubrava) i Žugaj Martin (2 KU) (NK Posavec)

10 Marković Ivan (3 KU) (NK Kloštar)

8 MuhićSelver (NK Vatrogasac (K)), Barišić Andrija (3 KU) (NK Lonja),Bencalić Miljenko (NK Lonja) i Ivoš Ivan Marko (NK Lonja)

7 Agatić Robert (2 KU) (NK Brcko),KhudoyberdievIkhtiyor (NK Posavec),Nestić Matija (4 KU) (NK Ostrna), Šutalo Tomislav (NK Turopolje) i Tomić Robert (NK Dubrava)

6 Brcko Alen (NK Kloštar),Forgač Mihael-Nikola (NK Lonja),Huđber Robert (1 KU) (NK Buna),Kletečki Mario (NK Kloštar), Lučić Krešimir (NK Turopolje), Miloš Ivan (NK Brcko),Mosković Antonio (NK Kloštar),RamadaniValmar (2 KU) (NK Kloštar),Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)) i Žutak Lovro (NK Brcko)

5 Antunović Ivan (1 KU) (NK Vatrogasac (K)), Boroša Antonio (NK Ban Jelačić (B)),Čičević Antonio (NK Milka Trnina),Gomerčić Mišel (1 KU) (NK Gaj), Jambrešić Jurica (NK Turopolje),Kanceljak Alen (NK Milka Trnina) i Milićević Jure (NK Kloštar)

4 Francić Stjepan (NK Ostrna),Gašparec Ivan (NK Gaj), Karlović Matej (NK Turopolje), Kontić Ivan (NK Vatrogasac (K)), Mihaljević Nikola (3 KU) (NK Milka Trnina),Povoljnjak Josip (NK Buna), Vuković Antonio (NK Brcko) i Zlodi Robert (NK Buna)

3 Aračić Anto (NK Ban Jelačić (B)),Baček Dominik (NK Rakovec),Blažic Josip (NK Rakovec),Darojković Silvio (NK Lonja), Dujmić Ivan (NK Rakovec),Đurašin Matko (NK Buna),Gubijan Vito (NK Gaj),Hasanović Leon (NK Dinamo Hidrel),Ivkić Antonio (NK Vatrogasac (K)), Jaković Franjo (NK Gaj),Jambrek Josip (NK Ostrna),Joveš Dejan (NK Posavec), Kožul Mario (NK Buna),Križanović Ivan (NK Brcko),Medverec Hrvoje (NK Gaj),Očić Dominik (NK Rakovec),Pajur Patrik (NK Gaj),Pazman Filip (NK Buna),Pušić Matija (NK Ban Jelačić (B)),Škojc Danny (NK Buna), Tokić Ivan (NK Ostrna), Tokić Klaudio (NK Ostrna),Vranek Ivan (NK Posavec),Žarina Filip (NK Dinamo Hidrel) i Zdunić Luka (1 KU) (NK Turopolje)

2 Petković Dalibor (NK Milka Trnina),BačekFran (NK Rakovec),Baček Patrik (NK Rakovec), Bartol Valentino (NK Rakovec),Bencek Igor (NK Posavec),Benke Ivan (NK Turopolje),Benko Dominik (NK Gaj), Bumbar Dubravko (NK Ostrna), Cota Dino (NK Turopolje), Delija Matija (NK Lonja),Desput Domagoj (NK Posavec),Dominić Domagoj (NK Brcko),Gomerčić Josip (2 KU) (NK Gaj), Hladni Leo (NK Dinamo Hidrel), Ivanković Luka (NK Milka Trnina), Jaković Mario (1 KU) (NK Ostrna), Jambrešić Ivan (NK Turopolje),Jembri Mario (NK Gaj),Kadoić Marko (2 KU) (NK Dinamo Hidrel),Kopejtko Vedran (NK Milka Trnina), Kovačić Marko (1 KU) (NK Buna), Kovačić Luka (NK Buna),Krvarić Mihael (NK Rakovec),Majsec Karlo (NK Milka Trnina),Matejak Marcel (NK Dubrava), Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)),Mušanović Damir (2 KU) (NK Brcko), Novosel Jurica (NK Dubrava),Pajur Erik (NK Gaj), Perić Josip (NK Ostrna), Radman Ivan (NK Posavec) ,Radotović Leon (NK Rakovec),Severec Karlo (NK Lonja), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)), Šošić Josip (1 KU) (NK Vatrogasac (K)), Suša Milan (NK Dubrava),Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)),Trošić Matija (NK Ban Jelačić (B)),Zorbas Mateo (NK Milka Trnina) i Zorić Robert (NK Turopolje)

1 Radovac Ivan (NK Ostrna),Baček Luka (NK Lonja),Badenić Domagoj (NK Gaj), Barišić Krešimir (NK Vatrogasac (K)),Baškarad Ivan (NK Dubrava),Benedik Matija (NK Ban Jelačić (B)), Blažević Ivan (NK Kloštar), Brbot Ivan (NK Brcko),Breščaković Josip (NK Posavec),Breščaković Alen (NK Posavec), Brkić Adrian (NK Buna), Brzović Filip (NK Vatrogasac (K)),Burec Oliver (NK Lonja),CaputMatia (NK Vatrogasac (K)), Cestarić Tomislav (NK Dinamo Hidrel), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel),Forgač Krešimir (NK Lonja), Galić Marko (NK Brcko), Granić Andrija (NK Lonja), Grgić Goran (NK Dubrava),Grgoić Stjepan (NK Gaj),Grilec Josip (NK Vatrogasac (K)),Habeić Mario (NK Ostrna),Hanžek Kristijan (NK Kloštar), Horvat Karlo (NK Dubrava),Hrkovac Fabrizio (NK Dinamo Hidrel),Jaić Mihael Benjamin (NK Gaj), Jaković Grgur (NK Ostrna) Jakovljević Tomislav (NK Posavec), Jandrić Patrik (NK Kloštar),Jandriš Mijo (NK Vatrogasac (K)), Jelavić Alen (NK Kloštar),Jenić Tomislav (NK Ostrna), Jurić Goran (NK Rakovec), Kolar Marko (NK Lonja),Koletić Matija (NK Milka Trnina), Koren Nikola (NK Dubrava),Kučan Mario (1 KU), (NK Posavec) Kuten Anđelko (NK Gaj),Lihtar Karlo Dominik (NK Posavec), Mandić Stipo (1 KU) (NK Ostrna), Mrkonjić Antonio (NK Buna),Mučić Matija (NK Kloštar),Musolli Filip (NK Dinamo Hidrel), Muža Josip (NK Buna), Novak Marko (NK Vatrogasac (K)),Patljak Dominik (NK Vatrogasac (K)), Pavlić Davor (NK Lonja),Petravić Robert (NK Vatrogasac (K)),Pratljačić Manuel (NK Rakovec),Pukšić Mario (NK Buna),Ronjak Ivan (NK Ban Jelačić (B)),Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)),Rovišan Josip (NK Buna), Rus Marko (NK Dinamo Hidrel),Šejić Andreas (NK Turopolje), Škrtić Andrija (NK Dinamo Hidrel),Stuparić Silvio (NK Milka Trnina),Subić Sven (NK Gaj),Šurmin Karlo (NK Lonja),Svaguša Stipe (NK Brcko), Tandara Josip (NK Lonja),Tarandek Darko (NK Ban Jelačić (B)),Vranešić Mihael (NK Turopolje),Vuksan Josip (NK Vatrogasac (K)), Zečević Gabriel (NK Brcko) i Zečević-Božić Lovro (NK Brcko)

Autogol Benko Matej (NK Gaj),Dunđer Ivan (NK Ostrna),Jaić Nikola (NK Rakovec), Miloš Luka (NK Brcko),MuhićSelver (NK Vatrogasac (K)), Petković Dalibor (NK Milka Trnina),Radovac Ivan (NK Ostrna) I Šego Ivan (NK Ostrna)

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime