Kloštar preuzeo prvo mjesto, Rakovec ispratio sedmicom Posavec, a Banovčani protutnjali Gajem

0
Komunalac add

5. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Poslije 5. kola nema više klubova sa 100 postotnim učinkom jer je u derbiju Kloštar u Kobiliću pobijedio Vatrogasac i zasjeo na prvo mjesto. U turopoljskom derbiju Meštrica je slavila protiv Turopolja, a Dinamo Hidrel je pobijedio Bunu. Ban Jelačić je u vrbovečkom derbiju zavio u crno Gaj, a Rakovec isprašio sedmicom Posavec. U Lonjici razočaranje jer su protiv Ostrne osvojili samo bod dok je Dubrava doživjela nakon 4 remija i prvi poraz.

Igrači Bana Jelačića su u tipičnoj, borbenoj, čvrstoj i uzbudljivoj utakmici zasluženo pobijedili momčad Gaja uvjerljivim rezultatom 4:0. Tako su, nakon domaćeg derbija u kojem su slavili protiv Lonje, identičnim rezultatom to uradili i u Gaju. Goste je u vodstvo doveo Saša Uremović u 28. minuti, a Domagoj Škrinjar je povećao vodstvo u 37. minuti. U jednog od junaka utakmice prometnuo se Matej Hren koji je zabio dva gola u 43. i 81. minuti. Očito da je družina Marija Švigira ušla u pobjednički ritam i trenutno je najbolje plasirani klub s područja NS Vrbovec koji se nalazi na 6. mjestu. Momčad Gaja još nije ostvarila pobjedu na domaćem terenu, pa će svoju šansu za nove bodove tražiti na gostovanju u idućem kolu u domaćem derbiju u Dubravi.

Konačno se otvorilo i Rakovcu koji je nadigrao u svim segmentima igre Posavec i ostvario visoku pobjedu 7:0. Strijelci za Rakovec bili su: 1:0 Baček (13), 2:0 L. Radotović (40), 3:0 Novoselec (55), 4:0 Grgoić (61), 5:0 R. Salaj (64), 6:0, R. Salaj (65), 7:0 R. Salaj (74). Konačno je proradio i Robert Salaj koji je bio i doveden u redove Rakovca kao centarfor. Time su pale velike brige treneru Željku Radotoviću na koji način da se povrati pobjednički mentalitet u momčad u narednim kolima. Novo dokazivanje igrači Rakovca imaju već u Banovu gdje ih u idućem kolu dočekuje goropadni Ban Jelačić.

Lonja je kod kuće kiksala jer je protiv Ostrne odigrala samo 1:1. Doduše gosti su poveli već u 1. minuti preko Matije Nestića, ali su i ostali bez opravdano isključenog Tomislava Lackovića u 32. minuti. Uz promašaje domaćih napadača Andrije Barišića i Nikole Starčevića, domaću čast spasio je stoper Matija Delija koji je zabio efektan gol za izjednačenje u 75. minuti. Svakako je prvo ime utakmice bio gostujući vratar Marko Dominković, koji obranio par 100 postotnih udaraca i koji je najzaslužniji što je Ostrna osvojila bod.

Milka Trnina nastavlja dobrim igrama na domaćem terenu pa su tako zabilježili i minimalnu pobjedu protiv Dubrave koja je doživjela i prvi poraz. Božidar Mavrić je doveo u vodstvo domaćina u 43. minuti, a Nikola Mihaljević je iz kaznenog udarca u 69. minuti riješio pitanje pobjednika. Dubravci su samo uspjeli postići počasni zgoditak u 90. minuti preko Marijana Suše. Nema nikakve dvojbe da su polovični rezultati u Dubravi očito zaljuljali klub, koji je tako uoči nove sezone ambiciozno najavljivao borbu za sam vrh.

Ostali rezultati 4. kola: Meštrica – Turopolje 3:0, Vatrogasac – Kloštar 1:2 i Dinamo Hidrel – Buna 3:1.

Poredak: 1. Kloštar 13, 2. Vatrogasac 12, 3. Meštrica 11, 4. Turopolje 10, 5. Dinamo Hidrel 10, 6.Ban Jelačić 9, 7. Milka Trnina 9, 8. Gaj 7, 9. Rakovec 6, 10. Lonja 5, 11. Dubrava 4, 12. Ostrna 2, 13. Buna 0, 14. Posavec 0.

Strijelci:

5 Milićević Jure (Kloštar) i Škrinjar Domagoj (Ban Jelačić), 4 Britvec Ivan (Meštrica), Đuksi Filip (1 KU) (Dinamo Hidrel), Grgoić Ivica (1 KU) (Rakovec), Jambrešić Jurica (Turopolje), Matković Damir (3 KU) (Vatrogasac), Salaj Robert (Rakovec) i Zorić Robert (Dinamo Hidrel), 3 GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (Gaj), Kos Ivan (Turopolje), Kuten Anđelko (Gaj), Mihaljević Nikola (3 KU) (Milka Trnina), Šejić Andreas (Turopolje), Starčević Mislav (Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (1 KU) (Milka Trnina) i Uremović Saša (Ban Jelačić), 2 Ćehić Emanuel (Kloštar), Delija Matija (Lonja), Galović Tin (Ostrna), Herceg Stanko (Turopolje), Horvat Martin (Dubrava), Hren Matej (Ban Jelačić), Malekinušić Filip (Milka Trnina), Muhić Selver (Vatrogasac), Nestić Matija (1 KU) (Ostrna), Pagadur Karlo (Meštrica), Suša Milan (2 KU) (Dubrava) i Tokić Klaudio (Ostrna), 1 Antunović Ivan (Vatrogasac), Augustić Bruno (Meštrica), Baček Luka (Rakovec), Balenović Ivan (Dinamo Hidrel), Bartolović Hrvoje (Meštrica), Benko Dominik (Gaj), Bradić Tihomir (Dubrava), Breščaković Josip (Posavec), Cavrić Stjepan (Buna), Đurašin Matko (Buna), Forgač Krešimir (Lonja), Fulir Marko (Dubrava) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime