Kloštar osvojio jesensku titulu, Rakovec prvi pratitelj

0
Komunalac add

13. KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

U zanimljivoj i uzbudljivoj završnici jesenskog dijela u 1. ŽNL Istok u kojem se za naslov borilo čak 6 momčadi, jesensku titulu je osvojio Kloštar koji je u 13. kolu minimalno svladao Ban Jelačić. Rakovec je u derbiju pobijedio Gaj i zaostao s bodom iza vodećeg Kloštra. Dubrava je jesenski dio završila uvjerljivim trijumfom protiv Turopolja. Milka Trnina podarila je šesticu Dinamu Hidrelu. Brcko na domaćem terenu poražen od Vatrogasca. Utakmice između Ostrne i Posavca te između Bune i Lonje su bile odgođene te će se odigrati idući vikend nakon čega će biti poznat i konačni poredak na tablici.

Kloštar već po navici i tradiciji u ovom prvenstvu pobjeđuje minimalnim rezultatom pa je to učinio i protiv Bana Jelačića. Iako igra nogometaša Kloštra ne oduševljava, oni pobjeđuju, a to dokazuje samu kvalitete momčadi iz Ivanića Kloštra. Pobjednički zgoditak za Kloštar postigao je Mario Kletečki u 80. minuti. Kloštar će prezimiti na prvom mjestu tablice s bodom prednosti ispred drugoplasiranog Rakovca. Napad Kloštra je postigao samo 19 pogodaka, ali je zato granitna i beskompromisna obrana primila najmanje golova i to samo 7 u svojoj mreži. U 13 utakmica Kloštar je pobijedio u 8 navrata, u tri susreta remizirao i doživio dva poraza te osvojio 27 bodova. S druge strane Ban Jelačić je najveće razočarenje u jesenskom dijelu jer je završio natjecanje na 13. mjestu s 5 bodova prednosti od fenjeraša Ostrne. Više nema nikakve dvojbe da se u Banovu treba napraviti radikalni zaokret jer se klub nalazi u opasnoj zoni ispadanja iz 1. ŽNL Istok.

Iako je drugoplasirani Rakovec bio papirnati favorit uoči utakmice protiv 12. plasiranog Gaja, obje momčadi su se s maksimalnim respektom pripremale za derbi koji se između Rakovca i Gaja igra skoro već pola stoljeća. Prvi su ozbiljno zaprijetili gosti u 12. minuti. Mišel Gomerčić je izveo slobodni udarac s 25 m, a vratar Jurić je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. U 27. minuti Anđelko Kuten se našao u velikoj prigodi, ali je njegov udarac 10-tak m završio iznad domaćih vrata. Domaćin je stvorio prvu 100 % priliku tek u 44. minuti. Ivica Grgoić je snažno tukao s ruba kaznenog prostora, Tihomir Kosovec obranio loptu, a odbijenu loptu Dominik Baček šutirao s 5 m koju je izvanrednom reakcijom Kosovec izbacio u korner. Prvo poluvrijeme je proteklo u laganoj inicijativi Gaja koji se bolje snašao na teškom terenu dok su se domaći igrači tražili na skliskom i vodom natopljenom igralištu. U nastavku je Rakovec zaigrao puno bolje i bio bolja ekipa koja je u 47. minuti stigla do rezultatske prednosti. Ivica Grgoić je iskosa s lijeve strane u kaznenom prostoru ispred sebe imao tri gostujuća igrača koji su ga pokušali blokirati u napadu i kada je sve izgledalo da je izgubljeno, Grgoić je s 10-tak m lucidnim i preciznim udarcem neobranjivo pogodio u donji lijevi kut. Dominik Baček je u 78. minuti uputio snažan centaršut koji je sretno završio u gostujućoj mreži kojem je kumovao i Kosovec. Gaj se vraća u utakmicu u 83. minuti. Mišel Gomerčić je izveo korner s desne strane, a Stjepan Grgoić neometan s glavom s 7 m zakucao loptu u domaću mrežu. U zadnjim minutama utakmice, Gaj je napadao svim raspoloživim snagama, ali je domaća obrana predvođena iskusnim stoperima Ivanom Dujmićem i Nikolom Jendrišem kao i vratarom Mijom Jurićem odoljela svim gostujućim prijetnjama. U sudačkoj nadoknadi u 90+3 minuti Rakovec je u dramatičnoj i neizvjesnoj utakmici potvrdio pobjedu. Bartol je probio lijevu stranu i potom centrirao, a Bojan Čerkez s 10 m snažnim udarcem pogodio gostujuću mrežu za zasluženu domaću pobjedu 3:1. Rakovec je nakon nekoliko sezona odigrao u vrlo dobrom izdanju koji je u 13 utakmica slavio u 8 susreta, dvije utakmice odigrao neriješeno i tri puta doživio poraze uz gol razliku 30:19 i osvojenih 26 bodova. Rakovčani su potvrdili da imaju kvalitetnu ekipu koja se s razlogom bori za 1. mjesto pa su gledatelji u Rakovcu mogli uživati u lijepim i kvalitetnim utakmicama. Uprava Rakovca na čelu s predsjednikom Željkom Radotovićem, trener Dalibor Milanović i Vlado Pajur te svi igrači uživaju u sadašnjem trenutku, ali su isto tako svjesni pritiska sportske javnosti koja od njih očekuje nastavak borbe u proljetnom dijelu za prvaka. Gaj je (ne)očekivano završio jesenski dio na 12.mjestu koji je ostao uoči ovog prvenstva bez nekoliko stožernih igrača. No, novi trener Hrvoje Medverec je ipak napravio dobar rezultat jer se Gaj može pohvaliti da je srušio i jesenskog prvaka Kloštra.

Dubrava je nastavila pozitivan niz u nekoliko zadnjih kola pa je tako riješila i pitanje pobjednika u derbiju protiv Turopolja već u prvom poluvremenu. Najprije je gostujuću mrežu u 23. minuti pogodio Marko Fulir. Minutu kasnije je Martin Horvat povećao domaću prednosti jer je realizirao kazneni udarac. Kad se u 44. minuti u domaće strijelce upisao i Tihomir Bradić sve je bilo riješeno. U drugom poluvremenu Martin Horvat je zabio gol u 84. minuti pa je Dubrava zasluženo pobijedila Turopolje s rezultatom 4:0. Dubrava je jesensku dionicu okončala na solidnom 8. mjestu kojoj trećeplasirani Vatrogasac bježi samo 3 boda. Sigurno da ova ekipa Dubrave ima potencijala i za više rezultatske uspjehe, ali nedostatak sportske sreće je kumovao trenutni plasman. Dubrava ima najbolji napad lige koji je postigao 34 zgoditka, a obrana primila 19 golova.

Ostali rezultati 13 kola: Brcko – Vatrogasac 1:4 i Milka Trnina – Dinamo Hidrel 6:0.

Poredak: 1. Kloštar 27, 2. Rakovec 26, 3. Vatrogasac 24, 4. Lonja 23, 4. Turopolje 22, 5.Buna 22, 6. Vatrogasac 21, 7. Milka Trnina 21, 8. Dubrava 20, 9. Dinamo Hidrel 13, 10.Brcko 13, 11. Posavec 12, 12. Gaj 12, 13. Ban Jelačić 9, 14. Ostrna 4.

Strijelci:

Ivica Grgoić

Martin Horvat

16 Grgoić Ivica (3 KU) (NK Rakovec) i Horvat Martin (7 KU) (NK Dubrava)

13 Fešta Ivan (1 KU) (NK Milka Trnina)

8 Perić Adrian (2 KU) (NK Turopolje)

7 Čerkez Bojan (NK Rakovec), Matković Damir (4 KU) (NK Vatrogasac (K)), UremovićSaša (3 KU) (NK Ban Jelačić (B)) i Žugaj Martin (2 KU) (NK Posavec)

6 Fulir Marko (NK Dubrava) i RamadaniValmar (2 KU) (NK Kloštar)

5 Bradić Tihomir (NK Dubrava), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Milićević Jure (NK Kloštar) iTomić Robert (NK Dubrava)

4 Barišić Andrija (1 KU) (NK Lonja), Kanceljak Alen (NK Milka Trnina), Karlović Matej(NK Turopolje), Mihaljević Nikola (3 KU) (NK Milka Trnina), Vuković Antonio (NK Brcko)i Žutak Lovro (NK Brdsko

3 MuhićSelver (NK Vatrogasac (K)), Čičević Antonio (NK Milka Trnina), Darojković Silvio(NK Ostrna), Hasanović Leon (NK Dinamo Hidrel), Jambrešić Jurica (NK Turopolje),KhudoyberdievIkhtiyor (NK Posavec), Kožul Mario (NK Buna), Štefner Toni (NKVatrogasac (K)) i Zdunić Luka (1 KU) (NK Turopolje)

2 Antunović Ivan (1 KU) (NK Vatrogasac (K)), Baček Dominik (NK Rakovec), BenkoDominik (NK Gaj), Đurašin Matko (NK Buna), Gomerčić Josip (2 KU) (NK Gaj), HuđberRobert (1 KU) (NK Buna), Jambrek Josip (NK Ostrna), Joveš Dejan (NK Posavec), KletećkiMario (NK Kloštar), Majsec Karlo (NK Milka Trnina), Marković Ivan (NK Lonja), MedverecHrvoje (NK Gaj), Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)), Mosković Antonio (NK Kloštar),Mušanović Damir (2 KU) (NK Brcko), Nestić Matija (2 KU) (NK Ostrna), Očić Dominik(NK Rakovec), Pajur Patrik (NK Gaj), Pazman Filip (NK Buna), Petković Dalibor (NK MilkaTrnina), Radman Ivan (NK Posavec), Severec Karlo (NK Lonja) i Vranek Ivan (NK Posavec)1 Agatić Robert (NK Brcko), Aračić Anto (NK Ban Jelačić (B)), Badenić Domagoj (NK Gaj),

Barišić Krešimir (NK Vatrogasac (K)), Bencek Igor (NK Posavec), Blažević Ivan (NKKloštar)

Brbot Ivan (NK Brcko), Brcko Alen (NK Kloštar), Brkić Adrian (NK Buna), Brzović Filip(NK Vatrogasac (K)), CaputMatia (NK Vatrogasac (K)), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)),Dominić Domagoj (NK Brcko), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), ForgačMihael-Nikola (NK Lonja), Galić Marko (NK Brcko), Gašparec Ivan (NK Gaj), GranićAndrija (NK Lonja), Grgić Goran (NK Dubrava), Grgoić Stjepan (NK Gaj), Habeić Mario(NK Ostrna), Hladni Leo (NK Dinamo Hidrel), Hrkovac Fabrizio (NK Dinamo Hidrel),Ivanković Luka (NK Milka Trnina), Ivkić Antonio (NK Vatrogasac (K)), Jambrešić Ivan (NKTuropolje), Jandrić Patrik (NK Kloštar), Jurić Goran (NK Milka Trnina), Koletić Matija (NKMilka Trnina), Kontić Ivan (NK Vatrogasac (K)), Kopejtko Vedran (NK Milka Trnina),Kovačić Luka (NK Buna), Krvarić Mihael (NK Rakovec), Kuten Anđelko (NK Gaj), MandićStipo (1 KU) (NK Ostrna), Miloš Ivan (NK Brcko), Mrkonjić Antonio (NK Buna), NovakMarko (NK Vatrogasac (K)), Perić Josip (NK Ostrna), Pratljačić Manuel (NK Rakovec),Pukšić Mario (NK Buna), Pušić Matija (NK Ban Jelačić (B)), Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić(B)), Šejić Andreas (NK Turopolje), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)), Škrtić Andrija(NK Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina), Subić Sven (NK Gaj), TandaraJosip (NK Lonja), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)), Žarina Filip (NK Dinamo Hidrel) iZorić Robert (NK Turopolje)

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime