Kino “Garaže” – VUM-ovci pozivaju na projekciju filma “Kiss the ground”

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih u suradnji s „Kiss the ground Movie i Big picture ranch“ sutra organizira besplatnu projekciju inspirativnog dokumentarnog filma „Kiss the ground“ koji otkriva jedno od osnovnih rješenja za svjetsku klimatsku krizu. Projekcija će se održati ispred AKC „Garaže“ s početkom u 19 sati, a dio je VUM-ovog programa kino „Garaže“.

Inače, dokumentarac istražuje kako su obrađivanje tla i upotreba pesticida u industrijskoj poljoprivredi doveli do velikog problema erozije tla koji direktno uzrokuje negativne posljedice u zdravlju planeta i ljudi. Iako se u borbi protiv klimatskih promjena naglasak najčešće stavlja na zrak, znanstvenici i slavni aktivisti u ovom filmu objašnjavaju zašto bi upravo tlo moglo biti ključno za uspjeh u stabilizaciji Zemljine klime, obnavljanju izgubljenih ekosustava i stvaranju dovoljnih zaliha hrane za čovječanstvo. Autori filma rješenje pronalaze u regenerativnoj poljoprivredi, poljoprivrednoj praksi namijenjenoj jačanju i zaštiti zdravlja oštećenog tla kojim možemo uzgajati zdravije biljke te posljedično pozitivno utjecati na klimatske promjene.

Film su režirali Joshua Tickell i Rebecca Harrell Tickell, autori i drugih nagrađivanih društveno osviještenih dokumentarnih filmova poput The Big Fix i Pump, a u filmu se pojavljuju slavni aktivisti poput Woddyja Harrelsona, Gisele Bündchen, Jasona Mraza, Iana Somerhaldera i mnogi drugi.

U skladu s tematikom filma, VUM-ovci danas sudjeluju na online radionici „Sustainability is an emergency“ koja se održava u sklopu Erasmus + projekta ‘Creative youth for sustainable enviroment’. Projekt provode organizacije iz Hrvatske, Španjolske, Češke i Italije. Tema radionice su različite održive prakse iz područja: provedba okolišnih kampanja, održiva poljoprivreda u urbanom okruženju, poslovne prilike za održivu poljoprivedu i održivi turizam. VUM-ovci sudjeluju u projektu na poziv Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, a svoj doprinos će dati kroz diskusiju o tome kako mladi iz različitih zemalja vide svoju ulogu u rješavanju problema galopirajućih klimatskih promjena i okolišnih katastrofa te će dati svoje viđenje održivije budućnosti.

Također, volonteri VUM-a podsjećaju sve na sutrašnju Zelenu čistku u Ceriku u 8 sati ujutro koju organizira Grad Vrbovec u sklopu svjetske akcije World Clean Up Day te pozivaju na sudjelovanje.

Projekcija filma „Kiss the Ground“ održava se u sklopu projekta „AKC Garaže – 20 godina udruge VUM“ kojeg financijski podržavaju Grad Vrbovec, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture i medija RH. Rad udruge podržava Zaklada kultura nova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime