Kino Garaže: Diverzijska kino karantena u Vrbovcu

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih u suradnji s “Diversions International Short film Festivalom” organizira program pod nazivom „Kino Garaže: Diverzijska kino karantena u Vrbovcu“ koji će se održati u Garažama ove subote, 21. studenog u 18:00 sati. Program se sastoji od 14 kratkometražnih filmova snimljenih za vrijeme lockdown-a tijekom proljeća 2020. godine. Autorice i autori filmova istraživali su svoj prostor skučenosti i zatvorenosti kamerom i na vrlo osoban i intiman način prikazali svoju perspektivu ovog izazovnog i neobičnog trenutka.

U sklopu programa u Garažama bit će prikazani sljedeći filmovi: Pixie, Mom’s treasure chest, Nostalgija net, There’s a tiny light flashing above a small brown tree, Ne disu guknji, Biljke i predmeti, One su, Dead time, Šabi-Šabi, Rođendan u karanteni, Mjesec u travnju, Teški dani, Jel ti frka kad ti priđem, Još uvijek ne znam.

Sve aktivnosti provodit će se uz pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka HZJZ-a, a to uključuje fizičku distancu od 1.5 m, obveznu dezinfekciju ruku na ulazu i nošenje maski. Broj posjetitelja bit će ograničen na 15, a ulaz je besplatan. Više informacija možete pronaći na linku. 

Kino „Garaže“ je dio projekta “AKC Garaže – klub mladih” koji je sufinanciran sredstvima Zagrebačke županije, Grada Vrbovca i Komunalca Vrbovec. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova.

Inače, „Diverzije“ su međunarodni festival kratkometražnog filma koji je se od 2014. godine održava u Svetom Ivanu Zelini. Na festivalu se održavaju projekcije igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta koji se natječu za Grand Prix Diverzija i nekoliko strukovnih nagrada. Osim prikazivanja filmova, održavaju se paneli, predavanja, prigodne rasprave i koncerti. Pokrovitelji festivala su Grad Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Švicarsko Veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj i Austrijski kulturni forum.

 

Izvor: Hrvatski audiovizualni centar

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime