Katarina Zadrija dobitnica “Turopoljske poculice”

0
Komunalac add

Priča na kajkavskom jeziku “Gda je Turčin po cierkve jahal”, autorice Katarine Zadrije iz Vrbovca izabrana je kao najbolja priča na natječaju za kratku priču “Turopoljska poculica”. Prvo mjesto osvojila je i priča na standardnom jeziku “Hodaj, hodaj”, autorice Ksenije Nestorović iz Velike Gorice.

Inače, Ogranak Matice hrvatske iz Velike Gorice prošle je godine po 14. put raspisao natječaj za kratku priču Turopoljska poculica. Na natječaj je stiglo 45 kratkih priča od kojih je 12 napisano kajkavskim dijalektom i 33 rada napisana hrvatskim standardom. Autori pristiglih radova su iz cijele Hrvatske. Proglašenje pobjednika održano je 30. ožujka ove godine.
Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Bernardina Petrović, predsjednica, i članovi Đurđa Parać, književnica te Božidar Prosenjak, književnik i publicist, kao najbolje je odabralo sljedeće radove: priča na kajkavskom jeziku “Gda je Turčin po cierkve jahal”, autorice Katarine Zadrije iz Vrbovca te priča na standardnom jeziku “Hodaj, hodaj”, autorice Ksenije Nestorović iz Velike Gorice.
Uz prve nagrade, povjerenstvo odabire i radove koji ulaze u uži izbor. Ove godine su to:
Priča na kajkavskom jeziku “Radost Bajdnaka malog Vladeka”, autora Vladimira Stepanića iz Velike Gorice i priča “Rajska ptica”, autora Stjepana Zlodije iz Šiljakovine. Priče na standardu su: “Crvendać”, autorice Đine Radovanović s Korčule i priča “Izgubljeni sin”, autora Eduarda Pavlovića iz Opatije.
Nagrade na natječaju su turopoljska poculica za prva mjesta, a za radove koji uđu u uži izbor maketa turopoljske poculice.
Podsjetimo, Katarini Zadriji ovo je druga nagrada na spomenutom natječaju. Prošle godine je s pričom “Laku Nouč Žouti” ušla u uži izbor i osvojila maketu turopoljske poculice.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime