Karlovčani kaznili blijedu igru Vrbovčana

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 18. KOLO 3. HNL SREDIŠTE

VRBOVEC – KARLOVAC 1919 0:2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 200.

Sudac: Davor Ješić (Sisak) 6,5. Pomoćnici: Nikola Grgurić (Kutina) i Dragan Čutura (Petrinja). Četvrti sudac: Karlo Šaško (Popovača).

Delegat: Davorin Mlakar (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 Mamić (41), 0:2 Sušilović (89).

VRBOVEC: Zrinščak 6, Trošić 6, (od 61. Nakić 5,5), M. Tolić 6, Tomas 5,5, Lovrić 6, Ćosić 6, Škaro 5,5, (od 46. J. Colarić 6) ,Frigan 6,5, Kruljac 5,5, (od 46. Slišković 5,5), Babić 6, D. Colarić 6.

Trener: Igor Ratkajec 6.

KARLOVAC 1919: Gudelj 6,5, Ribar 6,5, Sušilović 7,5, Zavalić 6,5, Knezović 7, (od 59. Stepinac -), Marinić 6,5, Mamić 7, Čakarić 7, (od 87. Prpić -), Olmo 7, Siljan 6,5, (od 80. Z. Pamić -), Laštro 7.

Trener: Igor Pamić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Kristijan Sušilović.

CRVENI KARTON: Dino Tomas (67).

Blijedo izdanje Vrbovčana protiv radne, čvrste i homogene karlovačke ekipe na otvorenju proljetnog dijela sezone pred svojom publikom rezultiralo je domaćim porazom.

Prvo poluvrijeme proteklo je u taktičkom nadmudrivanju u kojem je Vrbovec imao jalovu inicijativu dok su se gosti disciplinarno branili. Domagoj Colarić je uputio udarac u 17. minuti s 20-tak m, ali je lopta prohujala iznad vrata. U 27. minuti okušao je svoj udarac Siljan s 18 m, ali je Zrinščak siguran u intervenciji. U takvoj „šahovskoj“ igri Karlovčani su spretno poveli u 41. minuti. Gosti su izveli korner s desne strane, a odbijanac je Mamić iz blizine pospremio u domaću mrežu.

Ulazak Josipa Colarića i Sliškovića, a kasnije i Nakića u drugom poluvremenu nije donio do preokreta. Zapravo su Karlovčani u nastavku u 46. minuti izigrali domaću obranu, ali je Marinić neometan s 10-tak m šutirao pored lijeve domaće vratnice i tako upropastio zicera. U 67. minuti isključen je domaći igrač Tomas nakon čega su gosti razvili svoju igru, ali su opet sve disciplinirano podvrgnuli čuvanju minimalnog vodstva. Sušilović je u 70. minuti probio po lijevom boku i vratio loptu Mariniću koji se ponovo našao u velikoj šansi, ali i ovaj puta s 10-tak m tukao pored lijeve vratnice. Brzi domaći kontranapad u 72. minuti poveo je Domagoj Colarić po desnoj strani, ali je na njegovu povratnu loptu za djelić sekunde zakasnio brat Josip pa je ostala neiskorištena vrlo izgledna domaća šansa. Udarac Frigana u 76. minuti s 20 m završio je iznad gostujuće prečke. U finišu utakmice Vrbovec vrši pritisak ubacivanjem lopti u gostujući kazneni prostor koje su izvrsno „čistili“ Olmo i Čakarić pa Vrbovec nije stvorio niti jednu izglednu priliku. Bolju igru Karlovčani su okrunili drugim pogotkom u samoj završnici utakmice u 89. minuti. Sušilović je primio loptu na 14 m i potom neobranjivo pogodio u lijevi donji kut vratara Zrinščaka za zasluženu pobjedu Karlovca 1919 rezultatom 2:0 nad indisponiranom momčadi Vrbovca.

Kod domaćina su požutjeli: Krešimir Frigan i Josip Colarić, a kod gostuju su dobili žute kartone: Kristijan Sušilović, Carvajal Carlos Olmo i Ivor Ribar.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime