Karavana “Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana” posjetila Vrbovec

0
Komunalac add

Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“ jučer je prošla kroz Vrbovec. Karavanu je već 18. godinu zaredom organiziralo Hrvatsko društvo Ljubljana, a pokrovitelj dijela puta je Grad Vrbovec.

Karavana je ispred spomen obilježja Hrvatska kocka u centru grada zapalila svijeće te minutom šutnje odala počast poginulim hrvatskim i slovenskim braniteljima. U ime Grada Vrbovca sudionike karavane pozdravio je upravni referent za društvene djelatnosti Robert Haić.

Posljednje dvije godine izostala je karavana zbog pandemije koronavirusa, a ove godine na put je krenulo 25 biciklista- veterana. Na ovom jedinstvenom putu u 18 godina prošlo je preko 200 sudionika biciklista na što smo ponosni – rekao je Milan Pavelić, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog društva Ljubljana.

Inače, ova biciklistička karavana već tradicionalno prolazi kroz naš grad, a posvećena je svim poginulim hrvatskim braniteljima od Vukovara do Ljubljane. Vozi se u tri etape: prva je Vukovar – Đurđevac, druga Đurđevac – Samobor te treća Samobor – Ljubljana. Karavana počinje u Vukovaru, gradu simbolu otpora i pobjede, u znak odavanja počasti svim hrvatskim braniteljima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime