Kapetan Vrbovca Filip Pluščec okončao seniorsku karijeru u derbiju

0
Komunalac add

Vrbovec – Dugo Selo 2 : 2

 PRIPREMNA UTAKMICA

 VRBOVEC – DUGO SELO 2 : 2

 VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 150.

Sudac: Bojan Čerkez (Vrbovec). Pomoćnici: Ivan Bukovčan (Cubinec) i Helena Blažic (Bolč).

STRIJELCI: 0:1Darojković(8), 1:1J. Colarić(33), 2:1D. Colarić(47), 2:2 Čečura (82).

VRBOVEC: Zrinščak,Frigan, K. Colarić, Pluščec, Ćosić, Trošić, Škaro, Babić, J. Colarić, D. Colarić, Slišković, još su igrali: Režabek, G. Tolić, Lovrić, M. Tolić, Boroša.

Trener: Dražen Biškup.

DUGO SELO: Anić, Agatić, Kalan, Filipović, Mikulić, Kovačić, Rašić, Puretić, Darojković, Slunjski, Radović, još su igrali: Valek, Čečura, Lović.

Trener: Ivan Božić.

Seniorsku karijeru ususjedskom derbiju između Vrbovca i Dugog Sela okončao je kapetan Vrbovca Filip Pluščec koji je tom prigodom doživio ovacije nazočnih gledatelja, suigrača i trenera. „Odlazak kapetana Filipa Pluščeca je veliki hendikep za Vrbovec, ali veliko ti hvala za sve što si učinio za nas na zelenom terenu jer si godinama ponosno nosio naš grb za kojeg si tako zdušno i požrtvovno igrao!“ – naglasio je prilikom oproštaja predsjednik Mato Jelić. U znak zahvale Vrbovec je izvjesio na tribinu veliki plakat s likom Filipa Pluščeca s natpisom

„Hvala kapetane“.

U pravoj „prvenstvenoj“ utakmici obje momčadi su prikazale čvrstu, borbenu i žustru igru u kojoj su gosti poveli u 8. minuti. Mikulić je s desne strane vratio loptu Darojkoviću koji s 12 m pogađa u desni gornji kut. U 17. minuti Slunjski je s 7 m neometan tukao iznad domaćih vrata. Nova gostujuća opasnost zbila se u 20. minuti jer je Slunjski probio po lijevoj strani i snažno tukao, ali je njegov udarac s 10 m Zrinščak obranio.

U tim trenucima igrači Dugog Sela bili su agresivniji i rastrčaniji dok su domaći nogometaši djelovali ukočeno i nedovoljno agresivno. Na ubačaj Babića u 29. minuti s desne strane udarac glavom Josipa Colarića sa7 m krajnjim naporom skida vratar Anić. Vrbovec je izjednačio u 33. minuti jer je Slišković ubacio s lijeve strane, a Josip Colarić s 10 m glavom zakucao loptu u mrežu. Nakon izjednačenja Vrbovec je preuzeo inicijativu dok su se gosti povukli. U 38. minuti Ćosić je dubinskom loptom pronašao Josipa Colarića koji glavom spušta loptu Sliškoviću, koji je silovito odapeo s 18 m, a lopta prohujala uz desnu stativu.

Do preokreta rezultata Vrbovec stiže početkom drugog poluvremenau 47. minuti. Domaća akcija krenula je po lijevoj strani u kojoj je Josip dijagonalom pronašao brata Domagoja Colarića koji s 14 m efektno zabija gol. Domagoj Colarić je u 60. minuti izveo korner s desne strane, Slišković tuče glavom, a s gol crte gosti izbijaju loptu u novi korner. Darojković je uzvratio u 66. minuti pokušajem s 20 m, ali je lopta završila uz desnu stativu. Nakon lijepe akcije gostiju, Čečura je u 82. minuti iskosa s lijeve strane iz blizine postigao pogodak za poravnanje rezultata.

U samoj završnici utakmice Vrbovec je pritisnuo agresivnošću goste koji su se grčevito branili pa je udarac Režabeka u 86. minuti s 20 m fijuknuo uz prečku. Brzi domaći napad u 89. minuti poveo je Slišković s lijeve strane i potom gurnuo loptu Boroši koji se našao u 100 % prigodi na 12 m, oslobodio se Filipovića, ali nije odmah tukao pa je njegov udarac završio u gostujućem bloku. Režabek je u 90. minuti centrirao s desne strane, Trošić neometan s 7 m glavom tukao, ali je njegov udarac sigurno obranio Anić. Obzirom da domaći igrači nisu iskoristili dvije stopostotne šanse u samom finišu, utakmica je završila neodlučenim rezultatom.

Generalka za Vrbovec i Dugo Selo je nedvojbeno uspjela jer prštalo od eksplozivnih duela, ali u granicama korektnosti, brzih proigravanja i lijepih akcija s puno trke i požrtvovnosti na obje strane. Susjedski derbi je još jednom potvrdio da su susreti između Vrbovca i Dugog Sela oduvijek uzbudljivi i napeti te da imaju posebnu draž, bez obzira radilo se o pripremnoj, kup ili prvenstvenoj utakmici.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime