Kaj su jeli naši stari – bogat program već od jutra

0
Komunalac add

U centru grada u tijeku su završne pripreme za ovogodišnju 41. turističko – kulinarsku manifestaciju “Kaj su jeli naši stari”. I ove godine vrbovečke udruge žena i ugostitelji pobrinut će se za bogatu ponudu domaće hrane. Svečano otvorenje manifestacije održat će se sutra u 19 sati na Ljetnoj pozornici.

Kulturno – umjetnički i zabavni program kreće sutra već od jutarnjih sati. Od 9 sati počinje pričaonica i radionica za osnovnoškolce u Narodnoj knjižnici Vrbovec. U 10 sati na Trgu Petra Zrinskog počinje “Zdravi doručak, šarene palačinke i jabuke” u organizaciji OOPG-a Mlađan, Udruga pčelara Vrbovec i DV Vrbovec. Od 10 do 22 sata može se pogledati izložba slika Branke Riđički “Male stvari/Poche cose” u maloj galeriji POU Vrbovec. U istom terminu posjetitelji mogu razgledati stalni postav Muzejske zbirke POU Vrbovec u dvorcu Patačić te izložbu “Navik on živi ki zgine pošteno” u kuli Zrinski.

Od 10:30 sati mali Zrinskaši održat će radionicu “Bebe od krpica” u Gradskom parku. Od 11 sati na Trgu Petra Zrinskog nastupa Plesni klub Lana. U tom terminu organizirana je i interpretacijska šetnja “Putevima vrbovečke gastronomije i povijesti”, dok u 11:30 sati počinje dječja kreativna radionica “Kamenčić, drvce, krpica, papirić”.

“Spoj na slijepo s knjigom” organiziran je u 12 sati u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Udruga Artoratorij u 16 sati će održati kreativnu radionicu za djecu “Šaram ti fertun”, a od 16 do 22 sata otvorena je izložba Vrbovečko kreativno ljeto. Još jedna interpretacijska šetnja najavljena je za 17 sati, kao i nastup TS Rođaci na Trgu Petra Zrinskog. U istom terminu najavljena je i predstava za djecu “Pažnja, pažnja – dar s neba, vanzemaljac ili beba”.

Od 17 do 22 sata otvorena je izložba “Kruh naš svagdašnji” u dvorcu Patačić. U tom terminu možete posjetiti i izložbeno – prodajni prostor udruge Osebunjek “Kinč, kipeci i domača rieč”.

Svečano otvorenje 41. turističko – kulinarske manifestacije Kaj su jeli naši stari održat će se u petak u 19 sati na Ljetnoj pozornici. Zabavni program kreće od 19:30 sati na trgu uz nastup Dua Irma, u 20 sati na Ljetnoj pozornici nastupa TS Zlatni vez, dok će publiku u velikom šatoru zabavljati Lika Kolorado, predgrupa Letu 3 čiji je nastup najavljen u 22 sata.

Gastro ponuda bit će dostupna sutra od 16 sati na prostoru oko gradskog parka i na Trgu Petra Zrinskog koji postaje Gastro trg. Okosnica manifestacije su stara tradicijska jela vrbovečkog kraja.

Detaljan program manifestacije možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime