“Kaj su jeli naši stari” – nagrade udrugama žena

0
Komunalac add

Tijekom proteklog vikenda uz brojne sadržaje održana je 37. turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“.

Središnji dio manifestacije bila su tradicionalna vrbovečka jela koja su spravljale članice 11 udruga žena. Inače, od 2014. godine gastro program je ponovno natjecateljskog karaktera, naime tada je nakon duže stanke vraćeno natjecanje i ocjenjivanje jela. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Branko Ognjenović, Almo Ćatlak i Roko Tulić koji se kuharima pridružio u nedjelju, imali su zaista pune ruke posla kako bi ocijenili i nagradili najbolja jela po kategorijama.

Najboljom juhom proglašena je Kokošja juha s domaćim rezancima Udruge žena Dubrava. Drugo mjesto osvojila je Staklena juha od krumpira Sindikata umirovljenika Vrbovec, a treća je bila Juha od glave odojka Udruge žena Gaj.

Najbolje glavno jelo je Pečena raca s mlincima Udruge žena Dubrava, na drugom je mjestu Udruga žena Lonjica koja je pripremila kuhanog pijevca s temfanim krumpirom i hren sosom, a treću nagradu osvojilo je jelo Picek s vrhnjem i krpice Sindikata umirovljenika Vrbovec.

U kategoriji deserta prvo mjesto osvojio je Sindikat umirovljenika Vrbovec za Ružice sa sirom, drugo mjesto s Kolačem od jabuka i maka Udruga žena Pirakovec, a treća je Kukuruzna cicmara Izvornog folklornog društva Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec.

Najbolje uređen štand imala je Udruga žena Dubrava.

Drugog dana manifestacije održano je natjecanje na temu jela od krumpira. Prvo mjesto osvojila je Gradska udruga umirovljenika za Knedle sa šljivama, drugo mjesto pripalo je Udruzi žena Pirakovec za Bocance od krumpira, a treća je Krem juha od krumpira Udruge žena Luka.

Iza nas je još jedna turističko–kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“, u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca, a nakon zbrajanja rezultata i zajedničkog druženja, započet će i pripreme za sljedeću manifestaciju.

Dodajmo kako organizatori procjenjuju kako je proteklog vikenda vrbovečku manifestaciju posjetilo oko 80 tisuća gostiju. Manifestacija je sinoć zatvorena uz tradicionalan vatromet, a zabavni program uz brojne koncerte nastavljen je do duboko u noć.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime