“Kad ruka šapu grije, njuška se smije”

0
Komunalac add

„Kad ruka šapu grije, njuška se smije“ naziv je humanitarne akcije koju provodi Savjet mladih Općine Gradec u suradnji s Osnovnom školom Gradec te područnim školama Cugovec, Haganj, Repinec i Tučenik. U sklopu akcije prikupljaju se potrepštine za napuštene, ranjene, zlostavljane, odbačene i skotne životinje, štićenike azila “Noina arka” u Dumovcu.

Akciju su osmislili učenici sa svojim učiteljicama, a Savjet mladih Općine Gradec odlučio je podržati njihovu inicijativu, sa željom da osvijesti stanovništvo o tom gorućem problemu, ali i kako bi učenici od najranije dobi stekli naviku pomaganja napuštenim životinjama.

Akcija traje cijeli listopad, donirati možete u navedene škole te u Općinu Gradec, radnim danima i u radno vrijeme navedenih institucija. Prikupljaju se: hrana, zdjelice, deke, kućice ili materijal za izgradnju kućica za pse, transporteri, ležajevi, ogrlice, igračke, zaštitnici od nametnika. Sve donirane stvari će se početkom studenog predati u azil, kako bi životinje bile osigurane prije hladnih zimskih dana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime