Jurica Bažant pobjednik memorijalnog šahovskog turnira „Željko Lanović 2022.“

0
Komunalac add

U prostorijama Šahovskog kluba PIK Vrbovec, 27. kolovoza 2022. godine održan je brzopotezni šahovski memorijalni turnir „Željko Lanović 2022.“ u okviru sportskog programa 41. turističko-kulinarske manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Šahovski turnir je već godinama sastavni dio vrbovečke manifestacije koji je ujedno i promocija šaha u gradu Vrbovcu.

Nastupilo je 10 šahista iz Vrbovca i Križevaca: Zvonko Kolmanić, Franjo Koščević, Vladimir Kolmanić, Vlado Čaušević, Stjepan Loborec, Goran Martić, Jurica Bažant, Marijan Okroša, Antonio Matić i Bruno Kolmanić. Trebao je biti puno jači šahovski turnir, ali su neki šahisti otkazali natjecanje u zadnji čas.

Nakon velike borbe i 9 odigranih kola po 7 bodova osvojili su Okroša, Čaušević i Bažant. Po dodatnim kriterijima pobjednikom je proglašen Jurica Bažant, drugo mjesto zauzeo je Vlado Čaušević, a treći je bio Marijan Okroša, svi troje iz ŠK PIK Vrbovec. Pobjedniku Bažantu je pripao pehar od strane ogranizatora. Sudac i osoba za održavanje reda je bio predsjednik kluba Zvonimir Križanović.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime