Juniori Lonje nakon 21 godine ponovno osvojili kup

0
Komunalac add

FINALE KUPA JUNIORA NOGOMETNOG SREDIŠTA VRBOVEC

LONJA – DUBRAVA 4:2 11 m (2:2)

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 300.

Sudac: Mihael Krvarić (Samoborec). Pomoćnici: Davor Jukić (Farkaševac) i Ivan Bukovčan  (Cubinec).

Delegat: Denis Madžar (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Dokuš (10 autogol), 1:1 Bendra (75), 1:2 David Kovačić (90), 2:2 Severec (90+3).

JEDANAESTERCI: 0:1 Baškarad, 1:1 Šakić, Novosel – obrana, 2:1 Severec, Horvat – obrana, 3:1 Capan, 3:2Erić, 4:2 Jerković.

LONJA: Bunjački, Dokuš, Jerković, Sokolić, (od 74. Šakić), Severec, Perić, N. Jaković, M. Jaković (od 79. Igrc), Capan, Burec (od 46. Lončar), Bendra.

Trener: Ivan Kobaš.

DUBRAVA: Kozumplik, Dario Kovačić, Erić, Baškarad, Korenić, Cahunek, (od 86. David Kovačić), Matejak, Poslon, (od 46. Bertić), Horvat, Novosel, Zadravec.

Trener: Stjepan Babić.

IGRAČ UTAKMICE: Stjepan Bunjački.

Iako su juniori Dubrave bili u rezultatskoj prednosti u nekoliko navrata i samo su ih sekunde dijelile do trijumfa, juniori Lonje su u zadnjim sekundama izjednačili rezultat te potom u ruletu živaca boljim izvođenjem udaraca s bijele točke osvojili kup NS Vrbovec.

Početak utakmice pripao je Dubravcima koji su bili rastrčaniji, borbeniji i požrtvovniji od juniora Lonje koji su djelovali raštimano, nezainteresiranoi orijentirani na svoje solo akcije. Dubrava je povela u 10 minuti jer je Matej Dokuš nespretno zahvatio loptu i pogodio vlastitu mrežu.

U nastavku je Lonja zaigrala puno bolje i s puno više žara i vršila pritisak prema vrataru Borisu Kozumpliku. S druge strane Dubravci su prijetili preko Novosela, Horvata i drugih napadača u brzim kontranapadima. Pritisak Lonje urodio je izjednačenjem rezultata u 75. minuti preko Josipa Bendre. Dubrava je drugi puta povela u samom finišu utakmice u 90. minuti. Na ubačaj s lijeve strane najprisebniji je bio David Kovačić koji je s 7 m loptu zakucao ispod prečke. U dramatičnoj završnici kapetan Lonje, Karlo Severec je u 90+3 minuti iz slobodnog udarca s 25 m neobranjivo pogodio u lijevi gornji kut.

U izvođenju jedanaesteraca bili su prisebniji i precizniji igrači Lonje koji su tako rezultatom 4:2 postali pobjednici kupa. Velike zasluge u osvajanju kupa ima vratar Lonje Stjepan Bunjački koji je obranio dva jedanaesterca. Veliko slavlje za juniore Lonje i trenera Ivana Kobaša koji  su nakon 21 godine ponovo podigli pobjednički pehar.

U dodjeli pehara, medalja i statua igračima, trenerima i službenim osobama sudjelovali su vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Gradskogvijeća grada Vrbovca, Krunoslav Sohora, hrvatski zastupnik i načelnik općine Dubrava, Tomislav Okroša i predsjednik NS Vrbovec, Antonio Badrov.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime