Juniori Dubrave boljim izvođenjem jedanaesteraca osvojili kup protiv Vrbovca

0
Komunalac add

FINALE KUPA JUNIORA NOGOMETNOG SREDIŠTA VRBOVEC 

VRBOVEC – DUBRAVA 3 : 5 11 m (1 : 1)

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 600.

Sudac: Bojan Čerkez (Vrbovec). Pomoćnici: Helena Blažic (Bolč) i Mislav Antonio Fugaj  (Tučenik).

Delegat: Zdravko Crnčić (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Novosel (77), 1:1 Huzjak (85).

JEDANAESTERCI: 0:1 Rendulić, 1:1 F. Fugaj, 1:2 Baškarad, 2:2Kuzme, 2.3 Horvat, 3:3 Varga, 3:4 Erić, Hren promašaj, 3:5 Matejak.

VRBOVEC: Benjak, Jurinjak, (od 81. Jovanović), Varga, Vreš, (od 62. D. Klišanić), Hren, Bertić, (od 46. F. Novosel), F. Fugaj, Nemet, (od 78. Skender), Topalović, S. Klišanić, (od 46. Huzjak), Kuzmek

Trener: Eduard Majer

DUBRAVA: Kozumplik, Matleković, Korenić (od 46. Habijančić), Erić, Matejak, Miklin, (od 46. Cahunek), Horvat, Bencek, Baškarad, Progovečki (od 84. Rendulić), J. Novosel.

Trener: Stjepan Babić.

IGRAČ UTAKMICE: Jurica Novosel.

Prvo poluvrijeme juniorskog finala između Vrbovca i Dubrave proteklo je u obostrano izjednačenoj igri u kojoj je bilo par poluprilika s obje strane. Drugo poluvrijeme bilo je puno kvalitetnije i sadržajnije u kojem je Vrbovec imao inicijativu jer je gostima ponestalo snage. U 47. minuti Dubrava je izvela brzi kontra napad koji je udarcem s 16 m završio Jurica Novosel, ali je Benjak obranio šut. Fabijan Fugaj je u 51. minuti probio lijevi bok vratio loptu koju je zahvatio Nemet, a Kozumplik izvrsno reagirao. Filip Novosel je u 55. minuti snažno potegao sa 16 m, ali se Komumplik nije dao iznenaditi. Lijepu domaću akciji u 66. minuti udarcem je s 25 završio Topalović kojeg je Kozumplik skrenuo u korner. Jurica Novosel je u 75. minuti snažno tukao s 20 m, ali je Benjak ukrotio udarac. U jeku domaćih napada Jurica Novosel je u 77. minuti iskoristio grešku domaće obrane i s 10-tak m pogodio u lijevi donji kut. Vrbovec je izjednačio u 85. minuti jer je Huzjak s 25 m silovito pogodio desnu vratnicu nakon čega se lopta odbila u mrežu. Fabijan Fugaj je u samoj završnici utakmici u 87. minuti s 30 m pogodio prečku. U regularnom vremenu utakmica je završila rezultatom 1:1.

U izvođenju jedanaesteraca bili su bolje koncentrirani, precizniji i prisebniji juniori Dubrave koji su tako rezultatom 3:5 postali pobjednici kupa. Vrbovčani su izgubili utakmicu, koji su slovili za papirnatog favorita, jer nisu imali sportske sreće dok su Dubravci hrabrom i požrtvovnom igrom na kraju priredili veliko slavlje za svoje mnogobrojne navijače. Ovogodišnje juniorsko finale će biti zapamćeno po neuobičajenom velikom broju gledatelja, kao i po velikom broju navijača iz Dubrave, koji su svojim gromoglasnim navijanjem dali posebni nogometni štih i bili 12. igrač mladih Dubravaca. Kod Vrbovca su se svojom igrom istaknuli Fabijan Fugaj i Matija Huzjak, a kod Dubrave Jurica Novosel i Boris Kozumplik.

U dodjeli pehara, medalja i statua igračima, trenerima i službenim osobama sudjelovali su: načelnik općine Dubrava i hrvatski zastupnik Tomislav Okroša, predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov i predsjednik NS Velika Gorica Željko Mihalj.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime