Jesenski prvak Dugo Selo, drugi Vrbovec, Lonja treća

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL NS DUGO SELO PRVENSTVO 2021./22.

 Veterani Dugog Sela su u derbiju u Vrbovcu pobijedili najvećeg konkurenta i okitili se jesenskim naslovom. Drugo mjesto pripalo je Vrbovcu, a na trećem mjestu je Lonja. Sloga, Dubrava i Strmec su u zadnjem jesenskom kolu na domaćim terenima zabilježili pobjede. Žabnica je u Svetom Ivanu Zelini, a Kloštar u Vezišću osvojio sva tri boda.

Prvi i glavni favorit Dugo Selo je opravdalo tu ulogu i u derbiju jeseni protiv Vrbovca pobjedom u gostima potvrdilo status najbolje momčadi lige. Derbi je bio odigran u visokom ritmu, s puno trke, borbenosti i duela kako i priliči najboljim momčadima lige.Trostruki strijelac Velibor Vujić je još jednom zavio u crno veterane Vrbovca,koji je bio daleko najbolji igrač derbija. Pogrešku domače obrane Vujić je kaznio već u 2. minuti jer je postigao lijepi zgoditak s 11 m. Nakon toga je Vrbovec pritisnuo goste i stvorio nekoliko poluprilika koje domaći napadači nisu iskoristili. Ponovo je domaća pogreška u 26. minuti bila kažnjena od strane Dugog Sela. U domaćem kaznenom prostoru bio je povučen Vujić pa je sudac Bojan Čerkez dosudio kazneni udarac za goste. Siguran izvođač s bijele točke bio je Vujić. Na ubačaj Dine Ivančevića s lijeve strane u 29. minuti Velibor Vujić je zabio iz blizine i treći gol, nakon čega je derbi bio de facto riješen. U drugom poluvremenu je bila izjednačena igra u kojojse više nisu tresle mreže pa je Dugo Selo zasluženom pobjedom 3:0 osvojilo laskavu titulu jesenskog prvaka.

Prvoplasirano Dugo Selo je u 12 utakmica ostvarilo 11 pobjeda, odigralo jednu neriješenu utakmicu, osvojilo 34 boda, uz gol razliku 71:10. Drugoplasirani Vrbovec je u 11 utakmica zabilježio 9, pobjeda, jednu utakmicu odigrao neodlučeno i jednom doživio poraz, osvojio 28 bodova, uz gol razliku 34:7. Trećeplasirana Lonja je u 11 utakmica postigla 7 pobjeda, tri utakmice odigrala neriješeno i doživjela jedan poraz, osvojila 24 boda, uz gol razliku 31:10. Ove tri prvoplasirane ekipe su ujedno prikazale i najbolji nogomet koje će i u proljetnom dijelu voditi borbu za naslov prvaka. Pri tome je najveći favorit Dugo Selo koje je uz bodovnu prednosti steklo i veliku prednost u međusobnim susretima jer je u jesenskom dijelu pobijedilo i Vrbovec i Lonju.

U povodu osvajanja jesenskog naslova voditelj Dugog Sela Tomislav Slišković je izjavio. –Ispred veterana NK Dugo Selo bih se zahvalio svim suparnicima na fer i poštenoj borbi u prethodnoj polusezoni. Također, iskazujem zadovoljstvo s postignutim rezultatom na polovini sezone te ne bih želio nikoga posebno isticati, jer je svaki član veterana, bio on trenutno aktivan ili ne, imao značajan doprinos našem krajnjem rezultatu. Pred nama je još isto toliko utakmica koliko smo do sada odradili i nadamo se da ćemo neke greške koje smo činili ispraviti u narednim susretima. Pošto je ove godine plan bio da se u vrlo kratkom periodu odrade sve utakmice i taj gusti raspored je doveo do toga da je nemali broj igrača imao problema sa ozljedama. Ovim putem želim što brže saniranje ozljeda i ozdravljenje, kako mojim, tako i protivničkim igračima i neka svi zdravi uđemo u drugi dio sezone – poručio je Slišković.

Veterani Sloge su jesenski dio završili visokom pobjedom protiv veterana Rakovca 11:1. Za Slogu bili su strijelci: Dalibor Žertuš 5, Žarko Gambiroža, Andro Crnogaj, Josip Đerek, Denis Vitez, Dubravko Blažinović i autogol Vida Tvorića. Počasni zgoditak za Rakovec je zabio Dražen Baček.Slogaši su ovom pobjedom jesenski dio završili na 5. mjestu te potvrdili da spadaju među najkvalitetnije momčadi lige. Momčad iz Križa u svojim redovima ima najboljeg strijelca jesenskog dijela, Dalibora Žertuša koji je postigao 20 golova. Rakovec je završio na zadnjem 13. mjestu sa osvojenih 7 bodova, koliko ima i Milka Trnina koja ima bolju gol razliku. Rakovčanima na proljeće treba remont u vlastitim redovima ukoliko žele izbjeći status fenjeraša lige.

Dubrava je na krilima četverostrukog strijelca Ivana Turka pobijedila ekipu Donje Zeline. Domaćin je sve dvojbe u vezi pobjednika riješio već u 28. minuti kada su imali rezultat u svoju korist 3:0. U prvom poluvrijemenu strijelci su bili Ivan Turk s dva pogotka i jedan gol je zabio Tomislav Okroša. Ivan Turk je u drugom poluvremenu postigao još dva zgoditka za uvjerljivu pobjedu Dubrave 5:0. Dubrava je igrala s promjenjivom formom, a još ima za odigrati dvije odgođene utakmice, pa još uvijek može popraviti jesenki dojam. Donja Zelina je u samoj jesenskoj završnici zabilježila nekoliko poraza, ali u svakom slučaju su ostvarili cilj – upoznali su protivnike i jesenski dio završili na 9. mjestu s 12 bodova. Međutim, stječe se dojam da su igrači Donje Zeline zbog kvalitete koju posjeduju mogli i koju stepenicu više, ali to je i danak neiskustva u prvoj ligaškoj sezoni.

Veterani Strmca su na kraju jesenskog dijela nanizali nekoliko pobjeda i na kraju završili na 6. mjestu. U zadnjem jesenskom kolu Strmec je protiv ekipe Rugvice Save 1976 zabilježio pobjedu 4:0. Ivica Havojić je doveo domaćina u vodstvo u 30. minuti. Utakmicu je prelomio Zdravko Nizek koji je u 60. i 53. minuti postigao dva gola. Domaći kapetan Damir Mahnet je po četvrti puta zatresao gostujuću mrežu. Nema dvojbe da Strmec pod trenerskom palicom Marijana BortiekaMareka u zadnjim kolima zaigrao najbolje i da će osokoljeni krenuti u proljetnom dijelu u borbu za nove bodove.

Iako su nogometaši Milke Trnine već u 9. minuti postigli dva zgoditka rezultat je bio 1:1. Tomislav Močan je u 8. minuti zatresao gostujuću mrežu, a minuti kasnije nespretnom intervencijom Marijo Vrban je zatresao vlastitu mrežu. Na početku drugog poluvremena Renato Liber je doveo Kloštar u vodstvo u 46. minuti. Pitanje pobjednika riješio je Mato Marčinković u 56. minutu za trijumf Kloštra 3:1. Kloštar je ove jeseni digao razinu igre pa će prezimiti u sredini tablice.

U Svetom Ivanu Zelini veterani Zeline su u dramatičnoj utakmici protiv Žabnice doživjeli poraz 2:3. Siniša Horvatić je u 15. minuti donio rezultatsku prednost gostima. U puno sadržajnijem drugom poluvremenu riješilo se i pitanje pobjednika. Nakon što je Hrvoje Lončarić zabio i drugi gol za goste u 45. minuti sve je mirisalo na sigurnu pobjedu Žabnice. No, Zelina se vraća u život u 52. minuti jer je Ivica Vidak smanjio rezultat iz kaznenog udarca. Tri minute kasnije Hrvoje Lončarić je ponovo povećao prednost Žabnice na 3:1. Ivica Vidak je u završnici u 71. minuti Zelini odškrinuo vrata za mogući pozitivni rezultat jer je zabio i drugi gol. U neizvjesnom finišu gosti su sačuvali svoja vrata pa su na kraju odnijeli sva tri boda u Žabnicu. Zelina je jesenski dio odigrala u krizi rezultata koja nije mogla nikako svoju kvalitetu pretočiti u poboljšanje bodovnog salda. Žabnica je pak nastavila dobrim igrama iz prošlog prvenstva pa je jesen završila na 4. mjestu.

Lonja je bila slobodna u 13. kolu. Još se trebaju odigrati slijedeće odgođene utakmice iz jesenskog dijela: 3. kolo, Kloštar – Strmec, 6. kolo, Dubrava – Lonja i 9. kolo, Vrbovec – Dubrava.

Poredak: 1. Dugo Selo 34, 2. Vrbovec 28, 3. Lonja 24, 4. Žabnica 22, 5. Sloga 21, 6. Strmec 18, 7. Kloštar 13, 8. Dubrava 12, 9. Donja Zelina 12, 8. 10. Rugvica Sava 1976 10, 11. Zelina 8, 12. Milka Trnina 7, 13. Rakovec 7.

Strijelci prema Comet sustavu:

20 Žertuš Dalibor (3 KU) (Sloga),

15 Višić Filip (Dugo Selo),

14 Lončarić Hrvoje (4 KU) (Žabnica),

13 Horvatić Siniša (Žabnica) i Turk Ivan (1 KU) (Dubrava),

10 Jurić Marinko (Žabnica), Vitez Tin (1 KU) (Milka Trnina) i Vujić Velibor (1 KU) (Dugo Selo),

9 Katić Anto (Donja Zelina),

8 Ivančević Dino (Dugo Selo),

7 Krapec Darko (Dugo Selo),

6 Jularić Josip (Dugo Selo),Nizek Zdravko (Strmec), Oroz Filip (Lonja), Rusan Danko (Rakovec) i Tomičić Mario (Dugo Selo),

5 Franjić Ivica (Dugo Selo), Kobaš Ivan (Vrbovec),Mazur Darko (Kloštar),NokajHil (Zelina), Pleteš Vjekoslav (Sloga) i Vrabec Tomislav (Rugvica Sava 1976),

4 Baček Dražen (1 KU) (Rakovec),Ferberuš Davor (Dubrava),Jambrečina Dražen (Vrbovec), Opačak Luka (Lonja), Salopek Ivica (1 KU) (Lonja), Spajić Ivan (Vrbovec) i Vidak Ivica (2 KU) (Zelina),

3 Arifović Antonio (Vrbovec),Blažinović Dubravko (Sloga),Brezovečki Branko (Kloštar),Đerek Josip (Sloga), Funtak Danijel (2 KU) (Žabnica),Grežina Neven (Vrbovec),Kosak Ivica (Dugo Selo), Kralj Josip (Lonja), Kranjec Dario (Strmec),Labudović Ivan (Donja Zelina), Mladen Davor (1 KU) (Dubrava),Okroša Tomislav (Dubrava),Pajsar Tomislav (1 KU) (Vrbovec),Palešić Kristijan (Rugvica Sava 1976), Pavlović Denis (1 KU) (Lonja), Posavec Tomislav (Vrbovec),Pušeljić Tomislav (1 KU) (Donja Zelina),Solarić Hrvoje (1 KU) (Lonja) iTomajVilson (Kloštar),

2 Crnogaj Andro (Sloga), Fulir Dražen (Vrbovec),Havojić Ivica (Strmec),Krofak Ivica (Strmec), Liber Renato (Kloštar), Magdić Marko (Sloga),Mahnet Damir (Strmec), Marčinković Mato (Kloštar),Mikovčić Mario (Lonja),Močan Tomislav (Milka Trnina), Nuši Gjani (Dugo Selo), Pavić Zvonimir (Vrbovec),Sičaja Stipo (Žabnica), Topalović Anto (Lonja) i Vorel Zoran (Sloga), 1 Badenić Mario (Vrbovec), Barišić Josip (Rugvica Sava 1976), Delić Igor (Lonja) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime