Jedini i glavni cilj u Vrbovcu je ostanak u 3. NL Centar

0
Komunalac add

Vrbovec je započeo s pripremama za proljetni dio u kojem ga očekuje teška borba za ostanak u 3. NL Centar jer je prezimio na 15. mjestu. Ponovo pred Vrbovcem predstoji jedna turbulentna proljetna dionica u kojem je ostao kompletan igrački kadar. Doduše, u klubu je došlo do manjih igračkih promjena jer su otišli Antonio Boroša i Filip Kliček, a pristupio je povratnik Hrvoje Videc iz zagrebačkog HAŠK-a. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Matom Jelićem je još uvijek u tijeku pregovora i dovođenja igračkih pojačanja.

U stručnom stožeru je došlo do promjena pa tako više u klubu nije pomoćni trener Igor Ratkajec. Novi stručni stožer čine trener Dražen Biškup i pomoćnici Anđelko Antolić i Mladen Falčević. Prozivku i prvi trening održao je trener Biškup sa svojim pomoćnicima na kojem su bili: kapetan Mario Ćosić, Alen Babić, Kristijan Colarić, Fabijan Fugaj, Marino Gašpar, Karlo Jurinjak, Niko Kralj, Vlatko Martinović, Dominik Mikulec, Ivan Lovrić, Bruno Škaro, blizanci Gabrijel i Martin Tolić, Goran Trošić, Marlo Turk i Mihael Zrinščak. Opravdano je izostao Alen Bubnjar dok su na poštedi Josip Colarić i Leonardo Jantoljak. Na sastanku s trenerima i igračima bio je nazočan predsjednik Mato Jelić, voditelj Nogometne škole Vrbovec Željko Majcen i Tomislav Kosovec.

Trener Dražen Biškup je uoči proljetnog dijela naglasio kako je glavni i jedini cilj ostanak Vrbovca u 3. NL Centar. – Doveli smo se sami u ovu situaciju i da se sada nalazimo u zoni ispadanja. Stoga ćemo morati svojski zapeti da ispravimo ono što smo uprskali u jesenskom dijelu. Doduše, dobro smo krenuli u prvom dijelu jeseni, a potom su uslijedili loši rezultati jer nemamo širinu igračkog kadra. Desila se povreda stopera Ivana Lovrića zbog kojeg je došlo do poremećaja unutar ekipe jer smo bili prisiljeni vršiti rotacije igrača. Pred nama je maksimalno ozbiljan pristup kompletnog igračkog kadra da se ispravi loš jesenski dojam i da se što prije maknemo iz opasne zone ispadanje. Znamo da to neće biti lako postići pa pred nama predstoje teške i naporne pripreme kako bio postigli primarni klupski cilj – ostanak u ligi – rekao je Biškup.

U pripremnom razdoblju su dogovorene utakmice s klubovima iz viših i nižih ligaških natjecanja te iz 3. NL Centar kako bi se što bolje uigrao vrbovečki sastav za proljetni dio. Prema planu Vrbovec će odigrati slijedeće pripremne utakmice: 28.01. Bjelovar, 01.02., Zelina, 04.02. Rakovec, 08.02. Mladost (Ždralovi), 11.02. Sesvete, 15.02. Tigar Sveta Nedelja i generalka 18.02. protiv Bistre. U Vrbovcu su itekako svjesni trenutne situacije pa su sve klupske aktivnosti usmjerene kako bi se seniorski sastav što bolje pripremio za proljetni dio koji je uvijek bio puno igrački i rezultatski zahtjevniji, neizvjesniji i prepun preokreta u samoj završnici prvenstva.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime