Jedan slučaj potvrđen u Općini Gradec

0
pixabay.com
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 8.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 936 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 610 osoba, a 17 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 309 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 23 osobe (1 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 8 Grad Velika Gorica, 5 Grad Dugo Selo, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 4 Općina Rugvica, 1 Općina Gradec).

Od 23 novooboljelih osoba 13 su kontakti prethodno oboljelih, 3 slučaja su povezana s domom za starije na području općine Rugvice, dok je za 7 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 81 osobu.

U samoizolaciji je jedan razred srednje škole u Zaprešiću te dva razreda osnovne škole u Velikoj Gorici.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime